18:07 / 26.02.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Miletić: Istra je spremna prihvatiti ukrajinske izbjeglice

Istarski župan Boris Miletić

Istarski župan Boris Miletić

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Istarski župan Boris Miletić danas je, izrazivši duboko suosjećanje s Ukrajinom, poručio da je Istarska županija spremna na prihvat ukrajinskih izbjeglica.

- Rat kojem svjedočimo na europskom tlu je sumrak civilizacije 21. stoljeća i žalosno je da nas povijest nije naučila da ratovi donose samo zlo i patnju. Ovo što se događa posljednjih dana, vjerujem da mnoge nas vraća na tragediju i traume iz `90.-ih godina, naveo je Miletić u priopćenju za javnost,

Podsjetio je da je tada Istra prihvatom na desetke tisuća izbjeglica pomogla brojnim ljudima kada im je bilo najteže, a Istra će i danas pokazati svoju solidarnost te smo, istaknuo je, spremni pružiti utočiste ukrajinskim izbjeglicama.

- Narednih dana očekuju nas konkretni koraci i hitni sastanci kako bi osigurali adekvatan smještaj izbjeglicama te im pružili svu potrebnu pomoć, poručio je istarski župan Boris Miletić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!