16:22 / 11.06.2021.

Autor: HRT/Hina

Miletić preuzeo dužnost istarskog župana

Miletić preuzeo dužnost istarskog župana

Miletić preuzeo dužnost istarskog župana

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Primopredaja izvršnih ovlasti između dosadašnjeg obnašatelja dužnosti župana Fabrizija Radina i dosadašnje zamjenice župana Sandre Ćakić Kuhar te novoizabranog istarskog župana Borisa Miletića te njegovog zamjenika Tulija Demetlike održana je u petak u Puli u sjedištu županije.

Zahvalivši se prethodniku Radinu i njegovim zamjenicama na velikom angažmanu i radu koji je, prema njegovim riječima, bio izuzetno zahtjevan s obzirom na preuzimanje poslova nekadašnjeg Ureda državne uprave, a posebice u kontekstu pandemije, novi župan Miletić kazao je kako su pred Istrom nova izazovna vremena.

- Čekaju nas izazovna vremena, ali nastavit ćemo raditi timski i siguran sam da ćemo realizirati sve što smo si zacrtali, poručio je Miletić.

Dodao je da novih projekata i ideja ne nedostaje.

- Preuzimam dužnost župana s puno entuzijazma, snage i volje. Uz mene su Tulio i Jessica, a taj spoj iskustva i svježine je dobitna kombinacija. Svo troje bit ćemo potpuno posvećeni razvoju Istre koja će za četiri godine biti još razvijenija regija nego što je danas, rekao je Miletić.

Fabrizio Radin se podrobnije osvrnuo na protekle dvije godine, tijekom kojih je obnašao dužnost župana Istarske županije.

Naveo je kapitalne projekte poput izgradnje nove Opće bolnice u Puli, te izgradnju Medicinske škole, koja je započeta i dovršena tijekom njegovog mandata, a trenutno je u tijeku postupak javne nabave za opremu.

- Dobro smo funkcionirali kao ekipa u ovim nemilim vremenima, obilježenim u prvome redu koranavirusom. Vjerujem da će vam vaše iskustvo pomoći da se uspješno nosite sa svime što je pred vama, ustvrdio je Radin.

Županija je, dodao je, danas puno kompleksnija budući da smo od 2020. godine preuzeli preko 200 poslova nekadašnjeg Ureda državne uprave, a tu su i brojne ustanove čiji smo osnivači. Želim naglasiti kako smo financijski uvijek likvidni, iako su potrebe višestruko veće od onog što županijski proračun omogućava.

Županu Miletiću uručeni su dokumenti koji se odnose na planirane i započete projekte te preuzete obaveze Istarske županije po upravnim tijelima, analitičku bilancu Istarske županije, podatke o ustanovama u vlasništvu Istarske županije, podatke o trgovačkim društvima u vlasništvu/suvlasništvu Istarske županije, te portfelj imovine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!