20:38 / 02.09.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Miletić prijavljen USKOK-u, odbacuje sve optužbe

Boris Miletić

Boris Miletić

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Pulska organizacija SDP-a sumnja da je bivši gradonačelnik Boris Miletić, dok je bio na čelu Grada, zloporabio svoj položaj i ovlasti kod sklapanja ugovora o pravu građenja parkinga na gradskom zemljištu kod Ribarske kolibe u Puli, te je danas prijavljen USKOK-u.

Sumnjaju da je, namještenim natječajem, gradski proračun oštećen za više od 16 milijuna kuna. Priopćenjem se oglasio i Boris Miletić.

- Radi se o 48 parkirnih mjesta koje su dane toj istoj tvrtci za mizernu naknadu od 1800 eura mjesečno, znamo da je tržišna cijena nekoliko redova do mora, nekoliko puta veća s toga, smatramo da su naše sumnje potpuno opravdane, i onaj drugi moment u samom pravu građenju dozvoljena je i prodaja tog istog zemljišta, a natječaj ne da je napravljen na sumnjiv način, natječaj je trajao svega 10 dana, od čega je bilo četiri neradna dana, ističe gradska vijećnica iz redova SDP-a Sanja Radolović.

Priopćenjem se oglasio i Boris Miletić.

- Odbacujem svaku insinuaciju o pogodovanju i posljedičnom nanošenju štete proračunu Grada Pule. Natječaj za osnivanje i prijenos prava građenje za k.č. 4890/3. proveden je sukladno svim važećim zakonima i propisanim procedurama. Tijekom mog mandata, dugog petnaest godina, odgovorno tvrdim da su sve odluke i svi natječaji provedeni sukladno zakonu. Što se tiče Urbanističkog plana uređenja 'Ribarska koliba', želim naglasiti kako je isti usvojen od strane Gradskog vijeća Grada Pule, a ne Odlukom gradonačelnika. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!