09:42 / 10.01.2022.

Autor: T.D./Studio 4/HRT

Miletić: Potpise ćemo predati 24. siječnja

Marin Miletić

Marin Miletić

Foto: Studio 4 / HRT

Član Mosta Marin Miletić gostovao je u emisiji HTV-a "Studio 4" i komentirao ankete popularnosti stranaka u Hrvatskoj, posebice rast Mosta te rekao kako će potpise za referendum predati 24. siječnja.

Prve ankete popularnosti stranaka i političara na početku nove godine opet potvrđuju kako HDZ i dalje uživa najveće povjerenje građana, platformi Možemo! najviše pada rejting dok je najveći rast popularnosti i preferencija zabilježio Most koji je skočio za čak 4 postotna boda. 

- Važno je čvrsto stajati nogama na zemlji. Meni kao članu Mosta, a onda dopredsjedniku stranke i saborskom zastupniku je drago slušati istraživanja i ankete koje govore o našem rastu. Na koncu to nekako oslikava i naš rad na terenu i Klubu zastupnika. Lagao bih da mi je svejedno, nije mi svejedno. Vjerujem da je razlog našeg rasta što smo jedan od najaktivnijih klubova u Hrvatskom saboru. Dali smo kao oporba najviše amandmana, aktivni smo, prepoznatljivi. Među prvima dolazimo, među zadnjima odlazimo, rekao je.

Istaknuo je kako vjeruje da su to hrvatski građani prepoznali.

- Krajem mjeseca u Istri ćemo osnovati županijsku organizaciju s gotovo 80 novih članova. To su sve mahom mladi ljudi koji su svi visoko obrazovani. Meni kao Riječaninu i žitelju Kvarnera je drago kad organizacija raste i lokalno u Istri. Podsjetit ću da je Most u Rijeci prije nekoliko godina bio otprilike na 5 posto, mi smo sad na lokalnim izborima imali 12 posto i to su definitivno pokazatelji kako naša stranka raste. Građanima je drago vidjeti i zajedništvo. Mi smo kao armirani beton. Držimo se zajedno i jedni drugima pomažemo. Podijelili smo teme u Saboru, rekao je. 

"Tijekom zime skupljali smo potpise za dvije referendumske inicijative i uspjeli smo"

Istaknuo je kako je Most jedina politička priča koja je skupljala potpise za referendum usred zime.

- Ne mislimo da smo sad zbog toga posebni i ne možemo to sad uspoređivati s brojnim drugim težim životnim situacijama. Činjenica je da smo tijekom zime skupljali potpise za dvije referendumske inicijative i da smo uspjeli. Skupili smo gotovo 800 tisuća potpisa, skupljali smo u dvije inicijative. Mislim kako i premijer osjeća strah i da ni HDZ-ovci više ne misle da ih može voditi do bilo kakve pobjede. To je na razini srednjoškolske logike. Kad god čovjek počne paničariti, gdje je prisutan neki strah i vidite da netko gubi staloženost, difamira druge, to govori o njegovom unutarnjem stanju duha. Kod premijera je to stanje blizu panike i on je svjestan da će ući u povijest da je on taj koji je doveo HDZ do velikog političkog pada. Potpise ćemo predati 24. siječnja jer želimo provjeriti ispravnost svakog OIB-a. Ne želimo da kad predamo primjerice 100 potpisa da nam netko kaže kako nije 100, nego je 60 valjanih. Imat ćemo svaki potpis provjeren, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!