12:44 / 15.02.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Miletić: Rijeku probuditi energijom, slobodom struke i poštenjem

Miletić o buđenju Rijeke

Miletić o buđenju Rijeke

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Mostov kandidat za riječkog gradonačelnika Marin Miletić u ponedjeljak je u Rijeci istaknuo da taj grad predugo spava, a da ga se može probuditi novom energijom, slobodom struke i poštenjem".

Miletić je poručio da će Rijeka nastaviti spavati ako nema ovih triju činitelja. Predstavljajući svoj izborni program, naveo je kako su na njegovoj izradi sudjelovali mladi stručnjaci i znanstvenici.


- U programu nisu svi projekti koje ćemo provesti nakon izborne pobjede jer moramo provesti dubinsku analizu i vidjeti u kakvom je financijskom stanju grad, pa ćemo tek tada moći govoriti o konkretnoj provedbi programa, zaključio je Miletić.


Elemente programa predstavili su kandidati za njegove zamjenike kao gradonačelnika Petra Mandić i Aleksandar Milaković.


Mandić je istaknula kako je važno posve otvoriti gradski proračun građanima, po uzoru na Bjelovar. Svi izlazni i ulazni računi grada trebaju biti dostupni svakom građaninu jednim klikom na aplikaciji, rekla je.


Proračun bi se, kazala je, donosio u dva kruga javne rasprave, s obveznim zborovima građana po mjesnim odborima kako bi svi mogli iznositi prijedloge za proračun.


Mandić istaknula i projekt izdvajanja 34 milijuna kuna iz proračuna za 34 gradske četvrti, tako da taj dio proračuna bude namijenjen građanima za provedbu mjesnih ulaganja. 


Nužnim je ocijenila i više zelenih površina, demografsku obnovu, dostupnije školstvo i predškolski odgoj, dostupniju kulturu za djecu i mlade te povećanje izdvaja za sport za dosizanje veće kvalitete života u gradu.


Milaković je naglasio potrebu većeg izdvajanja za potpore poduzetnicima, usmjerenje na moderne i visokotehnološke industrije, te otvaranje mogućnosti svima koji žele ulagati u gospodarske djelatnosti u Rijeci.


Predstavio je i zalaganje za inkluzivnost za marginalizirane skupine poput beskućnika, osoba s invaliditetom, samohranih roditelji i obitelji slabijeg imovnog stanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!