09:48 / 17.02.2018.

Autor: HRT

Miletić za HRT: IDS krase epiteti vjerodostojnosti i dosljednosti

-

-

Foto: - / -

Dosadašnji predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić većinom je glasova ponovno izabran za predsjednika stranke na izbornom saboru koji je održan u Labinu.
Dosadašnji predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić većinom je glasova ponovno izabran za predsjednika stranke na izbornom saboru koji je održan u Labinu.

Gostujući u Dnevniku 3 Miletić je rekao da je IDS danas pokazao svoju snagu, jedinstvo i veliko zajedništvo. Program sam izložio u nekoliko područja, od kojih bi istaknuo kontinuitet rasta, razvoja i napretka Istre, čvršća i jača borba za decentralizaciju Hrvatske koja je naprosto neophodna, bitka za gospodarstvo, za svako radno mjesto. Interes IDS je zadržati što više brodogradnje i sačuvati svako moguće radno mjesto. Kao lokalna regionalan politika moramo biti podrška brodogradnji jer je to hrvatska djelatnost, izvozno orijentiranja i zapošljava veliki broj ljudi, rekao je.

Istaknuo je i da je dosadašnjim radom IDS u svih ovih 28 godina pokazao da je to stranka koju krase epiteti vjerodostojnosti i dosljednosti, nečega čega nedostaje kako na hrvatskoj političkoj sceni, tako i u Europi. Građani i birači kada biraju IDS uvijek znaju što dobivaju i znaju da ih nećemo iznevjeriti.

Miletić je prilikom glasovanja dobio potporu 242 delegata, a četiri glasa su bila protiv. On je bio jedini kandidat za predsjednika stranke jer Edi Gobo, koji je jučer najavio svoju kandidaturu, nije uspio sakupiti dovoljan broj potpisa da se uopće kandidira za tu funkciju.

Za potpredsjednike IDS-a izabrani su Valter Flego, Katarina Nemet, Loris Peršurić, Renato Krulčić, Roberta Kalčić-Savatović. U Predsjedništvo stranke izabrani su Vili Rosanda (IDS Puljštine), Celeste Gerometta (IDS Poreštine), Stjepan Mraković (IDS Buzeštine), Marko Paliaga (IDS Rovinjštine), Mirella Mladin (IDS Rijeka), Marin Starčić (IDS Liburnije), Alen Golja (IDS Labinštine) i Rino Duniš (IDS Bujštine).

Zahvalivši svima na izglasanom povjerenju, predsjednik IDS-a Boris Miletić u svom se kandidacijskom govoru osim na unutarstranačke teme osvrnuo i na istarsko gospodarstvo, turizam, ekologiju, zdravstvo, obrazovanje te  decentralizaciju, naglasivši između ostalog kako vjeruje u Istru koja će u potpunosti samostalno odlučivati o svojoj sudbini.
Najveća vrijednost IDS-a nesumnjivo je zajedništvo, a zajedno se već trideset godina uspješno nosimo sa svim izazovima, prilagođavamo se promjenama, napredujemo i rastemo. Ponosan sam što je IDS najdosljednija i najvjerodostojnija politička opcija u Istri, ali i u cijeloj Hrvatskoj, te jamstvo da će Istra ostati progresivna, otvorena i tolerantna regija, simbol napretka i otpora nazadnim strujama u zemlji, istaknuo je Miletić dodavši kako će stranka i dalje ustrajati u borbi protiv, kako je rekao konzervativnih i nazadnih struja koje veličaju nacionalizam, šovinizam i otvoreno se protive usvajanju Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Potpredsjednik stranke Valter Flego poručio je da je, usprkos odličnim rezultatima, temeljni princip IDS-a da može i mora bolje. Nakon više od dva desetljeća uspješnog upravljanja Istrom, stav građanki i građana Istre je jasan, imamo njihovo povjerenje, a zauzvrat se trudimo realizirati svako obećanje i svaki plan te osigurati kontinuirani rast, razvoj i napredak naše regije, rekao je Flego.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!