13:28 / 02.07.2019.

Autor: V.K./Hina

Milijan Brkić: Nisam ja Nostradamus

Fotografija:Dubravka Petric/PIXSELL

Fotografija:Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u utorak nakon ispitivanja u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu kako ne očekuje da će biti optužen.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u utorak nakon ispitivanja u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu kako ne očekuje da će biti optužen u istrazi koja je protiv njega i još trojice okrivljenika pokrenuta zbog presretanja računalnih podataka.

Osječko tužiteljstvo je u travnju 2019. pokrenulo istragu, protiv Brkića, njegovog brata Joze te sudionika tzv. afere SMS Franje Varge i Blaža Curića, zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka te poticanja i pomaganja u tom nedjelu, koje je počinjeno od lipnja 2015. do 20. rujna 2018. u Belišću i Zagrebu na štetu četiri oštećenice, među kojima je i Brkićeva bivša supruga.

Brkić se u osječkom tužiteljstvu pojavio nešto prije 12 sati, a nakon isptivanja koje je potrajalo 20-tak minuta novinarima je izjavio da o konkretnom predmetu ne može ništa govoriti jer je istraga tajna.

- Odazvao sam se kao i svaki drugi građanin na poziv nadležnog pravosudnog tijela, dao iskaz, i sad ćemo vidjeti dalje, dodao je Milijan Brkić.


Nije htio odgovoriti na pitanje je li njegovo ispitivanje povezanb s iskazima Franje Varge koji je nekoliko puta tražio da ga se ispita.

Brkić očekuje da  neće biti optužen, a na novinarska pitanja kako će reagirati HDZ ako ipak bude optužen odgovorio je - nisam ja Nostradamus da znam što će biti.

Brkić je odbio odgovoriti na pitanje je li njegovo pozivanje na ispitivanje uteg za HDZ. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!