19:16 / 12.01.2018.

Autor: HRT

Milijun i pol eura za bolji preodgoj mladih prijestupnika

-

-

Foto: - / -

U boljim uvjetima mladi prijestupnici u Turopolju lakše će se vratiti na pravi put. Sagrađena je nova zgrada odgojnoga zavoda za prijam i dijagnostiku, a u staroj su obnovljene i opremljene sobe, sanitarni čvorovi i kuhinja.
U sklopu projekta jačanja zatvorskog sustava, koji se financira iz europskih fondova, oko milijun i pol eura uloženo je u obnovu Odgojnog zavoda Turopolje za smještaj maloljetnih prijestupnika. Godinama su uvjeti ondje bili katastrofalni, a danas su život i rad u toj instituciji - znatno poboljšani.

U sadašnjim, boljim uvjetima mladi prijestupnici u Turopolju lakše će se vratiti na pravi put. Sagrađena je nova zgrada odgojnog zavoda za prijam i dijagnostiku, a u staroj su obnovljene i opremljene sobe, sanitarni čvorovi i kuhinja. 

Trenutačno je u ustanovi smješteno 49 maloljetnika iz cijele Hrvatske. Većinom dolaze zbog krađa i razbojništava. Obrazovanjem i resocijalizacijom pokušava ih se ponovno vratiti u društvo.

Da sve to funkcionira, brine se 80-ak članova stručnog osoblja, od toga većinu čini osiguranje. Kažu - rad s djecom specifična je kategorija.

Nadaju se da će dobiti i sportsku dvoranu i igralište kako bi omogućili još uspješniju rehabilitaciju maloljetnih delinkvenata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!