16:09 / 27.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Milina: Policija nije bila blizu Turudićeva vozila

-

-

Foto: - / -

Milina je provjerio s načelnikom Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske što se točno dogodilo na terenu.
Nakon što je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, komentirajući presudu za prebrzu vožnju, rekao da nije bježao od policije, nego ga je presretač poticao da brže vozi, reagirao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

- Turudić: Vozio sam prebrzo potican od policijskog automobila

- Ivan Turudić ipak nije primio sudski poziv

- Provjerio sam slučaj s načelnikom Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i prema svim informacijama mogu ustvrditi da je policajac profesionalno obavio svoj posao, rekao je Milina nakon svečanog obilježavanja Dana policije u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski".

- Prema svim informacijama policajac je profesionalno radio svoj posao. Znači, dao je prekršajni nalog za prekršaj koji je utvrdio i nikakve, situacije da je službenik neprofesionalno ili bio blizu vozila nije bilo. Dakle, takvih saznanja nema, kazao je Milina.- Nije prvi put da netko tko se nađe u situaciji u kojoj je involvirana policija optužuje policiju. Bitno je da policija radi u skladu sa zakonom. Ne gledam snimke niti je to moj posao. Za mene je jedino bitno da policajci rade u skladu sa zakonom, a u ovom konkretnom slučaju sud je donio pravomoćnu presudu kojom je potvrdio navode i ono što je policija podnijela kao prekršajni nalog sudu u Bjelovaru, kazao je ministar unutarnjh poslova Davor Božinović, dodajući da je njegova uloga osigurati sve pravne, financijske i druge uvjete te brinuti o kvaliteti rada policajaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!