Milina: Primarno je spasiti živote, provjeravamo sve informacije

29.12.2020.

17:05

Autor: M.M./Hina

default error photo
Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je kako će policija poduzeti preventivne mjere kako bi spriječila moguće kriminalne radnje, česte nakon nesreća i nepogoda.
Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je poslijepodne kako se u središtu Petrinje intenzivno radi na raščišćavanju ruševina nakon razornog potresa i provjeri ima li osoba (u oštećenim objektima).

- Potres 46 km od Zagreba, jačine 6,2 po Richteru, urušio se krov bolnice u Sisku

Primarno je spašavanje života, provjeravamo sve informacije, rekao je Milina potvrdivši da, osim u Petrinji, oštećenih objekata ima i u Sisku, Glini.

Policija obilazi sva ta mjesta i prigradska naselja, izjavio je Milina za Hrvatski radio. Izvijestio je da su statičari potvrdili da se može koristiti zgrada Policijske postaje u Petrinji, iz koje je policija nakon potresa privremeno morala iseliti, što će olakšati koordinaciju službi.

Potvrdio je da se radi na zbrinjavanju osoba koje ne mogu koristiti svoje domove. Oni se smještaju i u vojarnu u Petrinji, rekao je Milina. Dodao je i da most u Brestu nije u funkciji, te da policija koordinira promet na mogućim pravcima. Ima velik broj građana koji dolaze radi rodbine i vraćaju se kućama, a ima i dio građana iz Zagreba koji žele pomoći u raščišćavanju ruševina, rekao je ravnatelj policije.

Naglasio je kako će policija poduzeti preventivne mjere kako bi spriječila moguće kriminalne radnje, česte nakon nesreća i nepogoda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!