19:15 / 12.12.2019.

Autor: D.M./HRT

Milina u Dnevniku HTV-a: Usredotočeni smo na zločinačke organizacije

-

-

Foto: - / -

Ravnatelj policije u središnjem Dnevniku komentirao je i situaciju s migrantima te poručio građanima da se suzdrže od nestručnog rukovanja pirotehnikom.
Pripadnici interventne, specijalne i kriminalističke policije uhitili su trojicu muškaraca na području Šibenika i Omiša zbog sumnje da su prije mjesec dana sudjelovali u ubojstvu 38-godišnjeg Karmelina Fistanića. Ubijen je hicima u glavu dok je sjedio u automobilu pokraj djevojke. Slučaj je u središnjem Dnevniku HTV-a komentirao ravnatelj policije Nikola Milina.

- Uhićena trojica zbog ubojstva u Omišu

- Policija je ove godine napravila iskorak u suzbijanju kaznenih djela u sferi korupcije i organiziranog kriminaliteta, posebno gospodarskog. Napravljen je i iskorak u suradnji s drugim državama, posebno unutar EU-a. Bilo je više akcija ove godine. Usredotočeni smo na zločinačka udruženja i kriminalne skupine koje podrivaju gospodarstvo države i time čine višemilijunske štete, kazao je Nikola Milina.

Ove godine u Hrvatskoj uhićeno preko 930 krijumčara


Na pitanje strahuje li policija od pojave novih migrantskih ruta, primjerice u Hercegovini Milina je odgovorio kako se stalno prati stanje na migrantskoj ruti. Pritisak na granice očekuju, informiraju se ali se i značajno tehnički opremaju. Nove aktivnosti na drugim dijelovima granice nisu uočili. Ulaz migranata iz Hercegovine je, kaže - teži, jer je prolaz kroz Hrvatsku duži, a time i opasniji. Na tom putu migrante očekuje više kontrola i "učinkovit odgovor hrvatske policije", kaže Milina. Naveo je podatak da je ove godine u Hrvatskoj uhićeno preko 930 krijumčara.

Odgovarajući na izjavu pučke pravobraniteljice Lore Vidović da nema pristup policijskim informacijama vezano za pritužbe migranata na postupanje policije Milina odgovara kako to nije točno. Rekao je kako hrvatska policiija svima odgovara i postupa humano. Naveo je kako je bilo slučajeva spašavanja migranata te kazao kako ima i migranata koji se tuže na ozljede koje su dobili u BiH ili od strane krijumčara. "Sve podatke provjeravamo i o tome izvještavamo javnost, a u dosta slučajeva činjenice pokazuju nešto sasvim suprotno", kazao je. 

Milina je najavio kako sutra počinje akcija policije "Mir i dobro". Građanima je poručio da se suzdrže od nestručnog rukovanja pirotehnikom i zlouporabe oružja i eksplozivnih sredstava. Također je pozvao sve one koji nezakonito posjeduju oružje - da ga predaju bez ikakvih sankcija. Upozorio je kako je prošle godine od pirotehničkih sredstava teško ozlijeđeno šestero djece. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!