19:53 / 16.12.2018.

Autor: M.M./HRT

Milina za HRT: Nismo utvrdili nikakve slučajeve premlaćivanja

-

-

Foto: - / -

U povodu novih optužbi na račun hrvatske policije, u Dnevniku HRT-a gostovao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.
U povodu novih optužbi na račun hrvatske policije, u Dnevniku HRT-a gostovao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina. 

"Hrvatska policija zakonito i profesionalno radi na poslovima nadzora državne granice. Znatno smo poboljšali rezultate vezane za krijumčarenje osoba, nezakonite migracije i sve prijave o nezakonitostima provjeravamo te nismo utvrdili nikakve slučajeve premlaćivanja", rekao je glavni ravnatelj policije.

Istaknuo je da će hrvatska policija nastaviti pojačavati svoje kapacitete, pogotovo u borbi protiv krijumčarenja, te dodao da nikada u povijesti nisu imali ovakve rezultate jer, kako je rekao, "više od 547 krijumčara procesuirano je do sada".

Na optužbe da hrvatska policija ulazi na teritorij Bosne i Hercegovine rekao je da to nikako ne stoji. "Na teritorij BiH ulazimo samo sukladno sporazumu o prekograničnoj policijskoj suradnji, kada imamo mješovite ophodnje i redovite aktivnosti s kolegama iz BiH, rekao je Milina.

Na pitanje kako postupaju s migrantima odgovorio je da do sada imaju 1039 slučajeva tražitelja azila i kako to svakako govori da se ne radi ni o kakvu kršenju ljudskih prava. "Dapače, osnovna zadaća policije je zaštita života. To i radimo svaki dan. Pomažemo migrantima koji su po ovim vremenskim prilikama životno ugroženi - pružamo liječničku pomoć, dajemo hranu", rekao je te istaknuo da organiziraju stalnu edukaciju policijskih službenika vezano za ljudska prava i dostojanstvo.

Osvrnuo se i na slučaj Darka Kovačevića Daruvarca. "Policija je od suda dobila rješenje o izrečenim mjerama zabrane i PU zadarska to aktivno provodi". Na pitanje je li obitelj pod zaštitom, odgovorio je da obitelj nema stalnu fizičku zaštitu, ali da se provode mjere koje će spriječiti da dođe do neželjenih posljedica.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!