15:10 / 06.09.2018.

Autor: HRT

Milinović napao Plenkovića - oštre reakcije HDZ-a

-

-

Foto: - / -

Milinović je ustvrdio kako je njegovo izbacivanje kontaminiran proces, a izbačen je kako predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ne bi doživio velik politički poraz na izborima u Ličko-senjskoj županiji.
Darko Milinović, koji je u ponedjeljak izbačen iz HDZ-a, rekao je na konferenciji za novinare da je njegovo izbacivanje iz stranke nedemokratski, neokomunistički i neciviliziran proces te da će do kraja godine odlučiti hoće li se s mjesta ličko-senjskog župana vratiti u Hrvatski sabor.

Vratit ću se u HDZ na velika vrata, poručio je Milinović na konferenciji za novinare pod nazivom "Samo istina". Milinović je ustvrdio kako je njegovo izbacivanje kontaminiran proces, a izbačen je kako predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ne bi doživio velik politički poraz na izborima u Ličko-senjskoj županiji. Ustvrdio je da je Plenković HDZ pretvorio u stranku lijevog centra, a cilj mu je stvaranje koalicije HDZ-a i SDP-a.Ocijenio je da se preuveličava značenje njegova povratka u Sabor, zbog mogućnosti da Plenković izgubi parlamentarnu većinu, jer njegov povratak ne bi ništa promijenio budući da HDZ zapravo ima 80 ruku koje podržavaju većinu. Kad bi o mojoj ruci ovisio opstanak Vlade, dobro bih razmislio što bih napravio, dodao je Milinović.

Plenkoviću je "čestitao na vjerodostojnosti" jer od prvog dana svog mandata zna kuda vodi stranku. "Danas je HDZ stožerna stranka lijevog centra jer sve vrijednosti koje krase desni centar su maknute na način na koji su mene maknuli iz HDZ-a", ustvrdio je. Poručio je članovima HDZ-a koji se žele solidarizirati s njim da ne napuštaju stranku jer se HDZ treba mijenjati iznutra, a ne izlaskom iz stranke.

Milinovićev bivši stranački kolega ministar Tomislav Ćorić, s kojim se Milinović prije sukobio zbog imenovanja čelnog čovjeka Plitvica - još jutros je samo poručio  je sve već rekao. Iz HDZ-a nakon Milinovićeva obraćanja stiže oštra reakcija. "Odabrao je svoj put, a HDZ nastavlja ići svojim smjerom kao moderna i pobjednička stranka desnog centra. Zanimljivo je da se šampion abortusa, kako se sam Milinović hvalio u medijima, odjednom poziva na Istanbulsku konvenciju", odgovorili su iz HDZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!