22:21 / 06.03.2019.

Autor: HRT

Milinović: Pobjeda u Ličko-senjskoj županiji bit će početak promjena u Hrvatskoj

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nositelj kandidacijske liste grupe birača Darko Milinović na predizbornom skupu u Gospiću je rekao da će ta lista pobijediti na nedjeljnim izvanrednim izborima za ličko-senjsku županijsku skupštinu.
Nositelj kandidacijske liste grupe birača Darko Milinović na predizbornom skupu u Gospiću je rekao da će ta lista pobijediti na nedjeljnim izvanrednim izborima za ličko-senjsku županijsku skupštinu. "Ta će pobjeda biti početak promjena za cijelu Hrvatsku", naglasio je.

U domoljubnom ozračju, s pjesmama, ovacijama u kino dvorani u Gospiću, ispred više stotina okupljenih počeo je i završio predizborni skup Darka Milinovića, odnosno liste grupe birača čiji je on nositelj.

- U nedjelju će kroz Darka Milinovića oči Hrvatske biti uprte u vas jer birate između mene, koji živim ovdje, i Marijana Kustića (HDZ) koji živi u Zagrebu, između onih koji biraju Istanbulsku konvenciju i nas koji ne biramo roditelja jedan i dva, već obitelj, oca i majku; između onih koji brane i nas koji podržavamo slobodne prosvjede u Vukovaru, između onih koji brane referendume i naroda koji odlučuje, koji bira, rekao je Milinović, koji je župan Ličko-senjske županije.

Kako je istaknuo, u nedjelju se kreće u promjenu Hrvatske.

- Mi ne biramo Istanbulsku Hrvatsku, mi biramo demokršćansku, katoličku, onakvu o kakvoj nas oci biskupi uče, kako nas Crkva u Hrvata uči i uvjeren sam da će ponosni hrvatski narod odabrati katoličku Hrvatsku, jer mi to jesmo, rekao je Milinović.

- Lika okupila ministre

Govoreći o predizbornom skupu HDZ-a u petak,  Milinović je rekao da na taj skup u sportsku dvoranu po naredbi dolazi tisuću ljudi autobusima iz raznih gradova, da bi pokazali snagu HDZ-a, jer, kako je ocijenio, "ne može više domaći HDZ sam popuniti dvoranu, kao nekad."

- Sada imamo najezdu ministara u Liku, a HDZ će ipak imati najgori izborni rezultat ikad, što nam nije drago, ali nismo mi za to krivi, rekao je Milinović i glasno upitao s govornice predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića je li mu sada žao što je iz HDZ-a izbacio Darka Milinovića.

Uz ocjenu da ovi izbori nisu trebali, rekao je kako će oni pokazati da će to biti najbolji rezultat za nesalomljivu kičmu ponosa, i to kandidacijsku listu na kojoj je 26 HDZ-ovaca,  za koju je potpise dalo 2022 HDZ-ovaca.

Desetak je kandidatkinja i kandidata iz svih dijelova Ličko- senjske županije izrazilo je ponos što su na listi koju predvodi Darko Milinović, dok su za kandidate HDZ-ove liste govorili da su dodvirice i marionete centara moći izvan županije, da su političari u tranziciji koji ne rade za boljitak Županije.

Darko Milinović je govor zaključio riječima kako je ponosan i na Hrvatsku, ali da je treba mijenjati, pozvao je sve građane da mu daju glas u obećao je da ih neće iznevjeriti.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!