22:43 / 28.08.2018.

Autor: HRT

Milinović s oko 200 članova stranke dolazi sutra u Središnjicu HDZ-a

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Milinović je istaknuo kako se ne radi o nikakvoj pobuni već dolaze po objašnjenja.
Kandidat za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović potvrdio je večeras da će s oko 200 članova stranke doći u stranačku Središnjicu kako bi ih primili čelnici stranke istaknuvši kako se ne radi ni o kakvoj pobuni.

Milinović je Hini potvrdio da će sutra poslijepodne, zajedno s četiri do pet autobusa članova stranke iz Like, doći na ranije zatraženi sastanak s stranačkim čelnicima su Središnjicu HDZ-a. Pojasnio je kako su prije pet dana zatražili da ih u Središnjici HDZ-a primi ili predsjednik Andrej Plenković, politički tajnik Lovro Kuščević ili glavni tajnik Gordan Jandroković. "Dolazimo na sastanak u Središnjicu HDZ-a da nam se objasne neke stvari. Nije nikakva pobuna", kazao je Milinović.

Milinović: Ovom županijom neće se rukovoditi iz Zagreba

Povjerenik Gradske organizacije HDZ-a grada Gospića Ivica Radošević danas je u priopćenju medijima izvijestio da se odgađaju izbori za predsjednika i potpredsjednike Gradske organizacije HDZ-a grada Gospića koji su se trebali održati 2. rujna te se odgađaju i izbori za predsjednike i potpredsjednike 11 Temeljnih ogranaka HDZ-a s područja grada Gospića koji su zakazani za isti dan. Također, odgađa se i izborna skupština Gradske organizacije HDZ-a grada Gospića koja je bila sazvana za 4. rujna zbog otkazivanja izborne skupštine Temeljnog ogranka HDZ-a Gospić, a koja prethodi održavanju izborne skupštine Gradske organizacije HDZ-a grada Gospića.

Izbori za Predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije bi se trebali održati prema utvrđenom terminu, 9. rujna.

Za predsjednika te županijske organizacije kandidirali su se Darko Milinović, koji je u siječnju ove godine dao ostavku na tu dužnost, te Marijan Kustić koji je saborski zastupnik i jedan od direktora Hrvatskog nogometnog saveza.

Bivši predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović početkom siječnja ove godine dao je ostavku na tu funkciju zbog nezadovoljstva kadrovskom politikom ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića. Ćorić je novim ravnateljem NP Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju Ličko-senjskog HDZ-a Antoniju Dujmović, a Milinović je tada rekao kako u tom slučaju nije presudila struka, nego prijateljstvo izabranog ravnatelja s ministrom Ćorićem.

Ćorić: Novi ravnatelj NP Plitvička jezera je izbor stručnog povjerenstva

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće 5. siječnja raspustilo je tu organizaciju Ličko-senjskog HDZ-a i za povjerenika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije izabralo državnog tajnika u Ministrstvu uprave Darka Nekića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!