12:03 / 31.08.2018.

Autor: Hina/HRT

Milinović: Uvjeren sam da me HDZ neće izbaciti

-

-

Foto: - / -

Član Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan izjavio je u petak kako je uvjeren da ga HDZ neće izbaciti iz stranke i tako onemogućiti da se kandidira u nedjelju na stranačkim izborima u Ličko-senjskoj županiji.
Član Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan Darko Milinović izjavio je u petak kako je uvjeren da ga HDZ neće izbaciti iz stranke i tako onemogućiti da se kandidira na stranačkim izborima u Ličko-senjskoj županiji u nedjelju, 9. rujna.

"Uvjeren sam da me neće onemogućiti da se kandidiram, mislim da nema razloga ni opomeni", rekao Mililnović na izlasku iz Hrvatskog sabora gdje nije aktivirao saborski mandat, nego se došao informirati koji je njegov status "kada i ako da ostavku na mjesto župana". Demantirao je da će u Saboru biti oporba.

"To kao oporba ste rekli vi, ne odgovara da sam izjavio da ću se vratiti u Sabor i neću podržati Andreja Plenkovića. Ali neću bezrezervno držati i dizati ruke, štitiTI ću interese Like, Gorskog kotara, Dalmatinske zagore...", rekao je novinarima.

Istaknuo je kako Plenkovićeva Vlada ne ovisi o njegovoj ruci i to je dobro. "Nadam se i želim da ne ovisi o mojoj ruci i da mogu imati slobodne ruke kao nezavisni ako me izbace, ali uvjeren sam da neće", naglasio je.

Bilo bi moralno vratiti mandat

"Ako me izbace, u tom ću slučaju odlučiti što dalje. Dobio sam mandat župana u prvom krugu na imenu i prezimenu, ali i velikom brendu HDZ-a. Mislim da bi bilo moralno da taj mandat vratim na raspolaganje onima koji su me izabrali, a to su stanovnici Ličko-senjske županije", rekao je Milinović dodavši kako će to odlučiti u idućih nekoliko dana.

Poručio je da kao čovjek koji je osnivao HDZ, bio potpredsjednik Sabora i Vlade, ministar, župan i član Predsjedništva HDZ-a nije zaslužio da ga stranka izbacuje na telefonskoj sjednici.

"Htio sam gledati te ljude u oči i to su mi oduzeli, ali uvjeren sam da me HDZ neće izbaciti i na taj način onemogućiti da se kandidiram", opetovao je.

Milinović ne misli da je pretjerao dolaskom autobusima s ličkim HDZ-ovcima pred Središnjicu stranke, kaže da bi uvijek isto ponovio, odbacuje prozivke da je manipulirao ljudima. Na pitanje zašto nije pristao da u HDZ-ovu Središnjicu uđe izaslanstvo ličkih HDZ-ovaca, rekao je da su ljudi došli u Zagreb tražiti da im se direktno objasni.

"S predsjednikom stranke se nisam čuo, čuo sam se s ljudima bliskima njemu, pa možemo reći da imamo indirektni kontakt",  dodao je Milinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!