Milinović: Vjerujem da ćemo u petak isplatiti plaće

13.06.2019.

12:53

Autor: M.Š./HRT

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Milinović je došao u Zagreb tvrdeći da ne može isplatiti plaće "dok nema sve crno na bijelo".
Župan ličko-senjske županije Darko Milinović sastao se u Banskim dvorima s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Milinović je došao u Zagreb tvrdeći da ne može isplatiti plaće "dok nema dokument da je sve po zakonu".

- Prije svega se želim zahvaliti premijeru koji me primio. Bila je upitna isplata plaće za 260 ljudi. Tražio sam zakonsku mogućnost da sam siguran da ne kršim zakon. Čekam taj dokument. Našli smo zakonsku mogućnost, nadam se da bi u petak tijekom dana bila isplata za 260 ljudi koji su naslonjeni na županijski proračun, izjavio je nakon sastanka Darko Milinović koji se nada da će se županijska skupština održati "što prije" dodajući da je ta odluka na predsjedniku Marijanu Kustiću.


Dodaje da nikoga nije ucjenjivao, već da je riječ o borbi za Ličko-senjsku županiju. Milinović nadalje kaže da nikomu nije u interesu ići u nove izbore, ali da je za njih spreman.

- Stoje projekti teški 90ak milijuna kuna. Razgovarali smo i o projektima jer će bez Vlade biti upitni.

Prije sastanka s Plenkovićem Milinović je rekao da je Marijan Kustić lažov da s njim ne želi imati posla, a sada kaže "da je spreman pričati sa svima".

Nakon Milinovića, pred novinare je stao i ministar uprave Lovro Kuščević.

- Sukladno Zakonu o lokalnoj samoupravi naravno da župan može donijeti odluku o financiranju nužnih izdataka kako bi se isplatile plaće i da bi županija nastavila funkcionirati.

Što se tiče odluke o odgodi županijske skupštine Kuščević kaže da se svakodnevno čuje s Marijanom Kustićem.

- Tu se radi o nizu amandmana koji su jako bitni za Ličko-senjsku županiju, a koji su upitni. Treba osigurati sredstva za njihovu realizaciju. Sve je to potrebno usuglasiti na razini HDZ-a i predložiti ih kako bi ih župan prihvatio. Vjerujem da će se to dogoditi i da će proračun biti prihvaćen. Mislim da izbori nisu nikome u interesu.

Vjeruje da će proračun biti usvojen do 10. srpnja.

Podsjetimo, iako se u srijedu činilo kako će se naći kompromis između HDZ-a i njihova dojučerašnjega ličko-senjskog župana Darka Milinovića o izglasavanju županijskoga proračuna i za četvrtak sazvana županijska skupština je odgođena.

Ante Dabo, gradonačelnik Novalje iz tzv. Bure promjena, kaže kako je sramotno da se sjednica opet otkazuje i to do daljnjega. A predsjednik županijske Skupštine i ličko-senjskog HDZ-a Marijan Kustić na naše pozive nije odgovorio.

Ministar turizma Gari Cappelli u srijedu je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Novalje pozvao sve strane u županijskoj Skupštini da donesu proračun u interesu građana Ličko-senjske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!