14:33 / 10.10.2019.

Autor: T.D./Hina

Milorad Pupovac: Već drugi put nema kvoruma

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Milorad Pupovac najavio je da će zatražiti sjednicu Kluba zastupnika nacionalnih manjina i izvijestiti predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića o nemogućnosti rada.
Sjednica saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u četvrtak nije održana zbog nedostatka kvoruma, a njegov predsjednik Milorad Pupovac najavio je da će zatražiti sjednicu Kluba zastupnika nacionalnih manjina i izvijestiti predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića o nemogućnosti rada.

Milorad Pupovac
upozorio he kako se već po drugi put događa da Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina ne može raditi zbog nedostatka kvoruma, jer dio zastupnika nacionalnih manjina ne dolazi na sjednice.

Podsjetio je da su se na današnjoj sjednici trebale raspraviti dvije teme koje su već prethodno djelomično raspravili. Na dnevnom redu bila je predviđena rasprava o upućivanju u saborsku proceduru izmjena Zakona o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u RH, koje je u svibnju 2015. u saborsku proceduru uputila Vlada.

Također je trebalo biti raspravljeno Izvješće radne skupine za utvrđivanje položaja romske nacionalne manjine i međuetničke odnose u Međimurskoj županiji.

U vezi s radom Odbora, što se tiče deponiranja glasova, Pupovac je rekao kako se ono može prihvatiti samo u slučaju da je član Odbora bio na sjednici i zatim otišao, a ne ako na nju uopće nije došao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!