14:35 / 01.02.2021.

Autor: HRT

Milošević odgovara na kritike: Nema razloga da radimo predstavu

Boris Milošević

Boris Milošević

Foto: HTV / HRT

Nastavlja se rušenje objekata koji su toliko oštećeni da ih se mora srušiti, a struka će idućih dana reći na koji način ih je najbolje ukloniti, rekao je potpredsjednik Vlade Boris Milošević danas u Petrinji.

- Uputili smo mobilizacijski poziv za još tri tvrtke kako bi se krenulo s rušenjem u Sisku i na području Grada Gline, rekao je Milošević.

Dodao je da i dalje imaju 45.000 prijava oštećenih objekata, od čega je pregledano 60-ak posto.

- Krenut ćemo u mobilizaciju inženjera u državnim službama, agencijama i drugim državnim i lokalnim institucijama, rekao je Milošević.

Rekao je da je predsjednik Vlade Andrej Plenković održao sastanak i najavio da će na sjednici Vlade biti donesen zaključak kojim će se zadužiti HAC da raspiše natječaj za završetak autoceste do Siska.

Milošević je rekao da bi šest tvrtki radilo na tom području, ali i da to vjerojatno nije dovoljno.

- Ovo je mobilizacijski poziv, vjerojatno ćemo ići u nekom narednom periodu i s javnim pozivom. Želja nam je da uključimo što više tvrtki, pogotovo što više domaćih tvrtki, poručio je.

Na konstataciju novinara da radnici na lokaciji gdje je davana izjava cijeli dan nisu ništa radili, Milošević je rekao da će razgovarati s njihovim vodstvom, da će nastojati napraviti pritisak, ali da ih po potrebi mogu i demobilizirati i angažirati drugu tvrtku. Na odgovor novinara da radnici kažu da nije do njih, nego pripremne radnje nisu napravljene, Milošević je rekao da nema nikakvog razloga da rade predstavu te da žele pokrenuti rušenje, biti proaktivni i držati ritam.

- Nema nikakvog razloga da idemo u bilo kakve predstave, stvarno za tim nema potrebe, poručio je Milošević.

Milošević je rekao i da je vladajuća koalicija stabilna te da parlamentarna većina nije upitna. Upitan o prijeporima oko Hrvatske gospodarske komore odgovorio je da se nije bavio time, da ne podcjenjuje to pitanje, ali da mu se iz pozicije ruševina u Petrinji čini da je obnova i revitalizacija tog područja puno važnije pitanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!