Milošević (SDSS) : Vrijeme je za konkretnu akciju, uklanjanje crnog brda

06.12.2022.

15:21

Autor: V.K./HRT/Hina

"Crno brdo"

"Crno brdo"

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević (Klub SDSS-a) istaknuo je u utorak da je vrijeme za konkretnu akciju i uklanjanje "crnog brda", nezakonitog odlagališta otpadne troske u Biljanima Donjim.

- Sad je vrijeme za konkretnu akciju, donesene su sve moguće odluke i rješenja, imamo presudu europskog suda i opomenu Europske komisije, a ono što najviše treba mještanima Biljana Donjih su kamioni i utovarivači, kazao je Milošević u Saboru, iznoseći stajalište u ime Kluba SDSS-a.

Apeliram na Vladu i resorno ministarstvo ostavite se administracije i krenite uklanjati crnog brda, dodao je.

Andreja Marić (Klub SDP) obrušila se pak na Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, kritizirajući prijedlog odluke o uklanjanu s liste posebno skupih lijekova druge linije za liječenje multiple skleroze.

- Ta odluka značila bi vraćanje 20 godina unatrag u liječenju multiple skleroze, ustvrdila je Marić, pitajući tko sjedi u administraciji i donosi takve loše odluke, zašto ne konzultiraju stručna društva i igraju se živcima pacijenata.

Stipo Mlinarić (Klub Domovinskog pokreta) upozorio je pak na probleme koje imaju Hrvati iz Bosanske Posavine kod prelaska hrvatske granice.

- Postupa se prema njima kao da švercaju narkotike, pretresa, baca hrana, ne da im se ništa unijeti u Hrvatsku, kazao je Mlinarić, navodeći da nekoliko kila sira ili krumpira neće nikoga oštetiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!