16:11 / 15.02.2022.

Autor: I.Z./Tamara Marković/HRT/Hina

Milošević: Vlada pripremila sveobuhvatan paket mjera za pomoć građanima

Boris Milošević

Boris Milošević

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević izjavio je danas da je Vlada pripremila sveobuhvatan paket mjera za ublažavanje plinskog i strujnog udara na standard građana, ne otkrivajući pritom detalje.

- Paket mjera je sveobuhvatan, obuhvaća pomoć i gospodarstvu i svim građanima, posebno određene mjere ciljaju na građane koji su socijalno ugroženi i jedan dio mjera usmjeren je na pomoć poljoprivrednicima, kazao je Milošević u Banskim dvorima nakon koalicijskog sastanka.

- Riječ o međuresornom paketu koji se pripremao dulje vrijeme, dodao je Milošević ne želeći govoriti o detaljima.

Istaknuo je da na koalicijskom sastanku nije bilo nikakvih disonanci te kako smatra da su ispunjena očekivanja koalicijskih partnera.

- Vlada će mjere detaljno predstaviti u sutra u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, najavio je.

Koalicijski partneri također su primili na znanje odluku Ustavnog suda o COVID potvrdama. Naime, Ustavni sud danas je odbio zahtjev 35 oporbenih saborskih zastupnika i prijedloge još 28 drugih podnositelja koji su tvrdili da uvođenje COVID potvrda u javnom sektoru nije ustavno i zakonito.

- Odluka Ustavnog suda je na neki način bila očekivana jer svim smo bili za tu mjeru i smatrali ju prikladnim u danom trenutku i epidemiološkoj situaciji, da ima razmjeran cilj da se zaštiti zdravlje građana, rekao je Milošević.

Poručio je kako se očekuje da će epidemiološka situaciji iz tjedna u tjedan biti sve bolja te da će broj zaraženih padati pa da nove mjere neće biti ni potrebne.

Na novinarski upit je li bilo riječi o rekonstrukciji Vlade Milošević je kazao da to nije bila tema ni danas niti na ranijim sastancima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!