07:33 / 03.04.2019.

Autor: D.M./HRT

Milu dočekao liječnički tim, odmah počele pretrage

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Put u SAD je podnijela dobro, stigla je razigrana i raspoložena. Dočekao ju je liječnički tim i odmah su počele pretrage.
Dvogodišnja Mila Rončević sinoć poslije 22 sata po hrvatskom vremenu stigla je u Philadelphiju i provela je svoju prvu noć u bolnici, gdje nastavlja liječenje. Put u SAD je podnijela dobro, stigla je razigrana i raspoložena. Dočekao ju je liječnički tim i odmah su počele pretrage. Na čelu liječničkog tima je dr. Richard Aplenc, stručnjak za rijedak oblik leukemije od kojeg Mila boluje.

Branka Slavica razgovarala je s Milinim ocem, koji je rekao da je jedna faza za njih završena, a pred njima je faza prave borbe. "Mila je jako dobro, vesela je i dobre volje. I dalje je drži vjera i ljubav hrvatskog naroda koji se i ovdje javlja u velikom broju. Ljudi nas prepoznaju i zaustavljaju na ulici", kazao je Marin Rončević- Učinjen je nevjerojatan napor kako bi Mila i njezini roditelji stigli ovdje i kako bi počeo proces liječenja koji ona očajnički treba. Mnogo me Hrvata kontaktiralo kako bi se uključili i pomogli. Reakcija Hrvata diljem svijeta je zadivljujuća, izjavio je predsjednik Nacionalne federacije američkih Hrvata Steve Rukavina.Uplate i donacije u humanitarnoj akciji za Milu višestruko su premašile očekivanja i iznos potreban za troškove liječenja. Prikupljeno je, naime, više od 37 milijuna kuna. Iz Zaklade "Nora Šitum", koja je na molbu roditelja prijavila humanitarnu akciju za Milino liječenje pod nazivom "Svi za Milu", zahvalili su svima uime obitelji i Zaklade te izvijestili da će preostali novac uplatiti prema nalogu mjerodavnog Ministarstva na račun prve sljedeće humanitarne akcije ili više njih u Hrvatskoj, koja je odobrena za liječenje djece.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!