Aladrović o COVID potvrdama za djelatnike zdravstvene i socijalne skrbi

22.09.2021.

11:24

Autor: HRT

Josip Aladrović

Josip Aladrović

Foto: Screenshot / HRT

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u središnjem Dnevniku HTV-a nedavno je najavio uvođenje COVID potvrda u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi od 1. listopada. U srijedu je odgovorio na novinarsko pitanje je li istina da od tog datuma oni neće moći doći na posao bez COVID potvrde.

- Sve ono što Stožer donese, jer ovdje se vežemo isključivo na odluku Stožera civilne zaštite, sve odluke poslodavci moraju poštovati. Dakle, ako dođe do toga da Stožer propiše da je posjedovanje COVID potvrde nužno kako bi se pristupilo radnom mjestu, svi poslodavci, i u zdravstvenom sektoru i u sektoru sustava socijalne skrbi, bit će obligatorni to učiniti, odgovorio je.

Dodao je i kako tu postoje radno-pravni propisi koji definiraju sve ostale opcije.

- Ja se ne bih nikako zalijetao s tezom "tko ne bude imao COVID potvrdu, dobit će otkaz". To jednostavno u ovom trenutku ne možemo reći da je jednoznačno točno. Nije. Međutim, radno-pravni propisi koji vrijede u RH vrijedit će za sve one poslodavce koji budu obuhvaćeni odlukom Stožera, poručio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!