21:54 / 22.09.2021.

Autor: Ministarstvo obrane

Ministar Banožić najoštrije osuđuje devastaciju murala posvećenog Josipu Briškom

Mario Banožić, ministar obrane

Mario Banožić, ministar obrane

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić najoštrije osuđuje devastaciju murala posvećenog Josipu Briškom u Vinkovcima.

U ime Ministarstva obrane i svoje osobno ime najoštrije osuđujem svaki oblik devastacije, posebice posljednjeg slučaja uništavanja murala na vinkovačkom groblju posvećenog skupniku Josipu Briškom, hrabrom hrvatskom vojniku poginulom u Afganistanu.

Ovakav čin popraćen ispisivanjem imena talibanskog ministra traženog zbog više terorističkih napada apsolutno je neprihvatljiv i neprimjeren kako za Grad Vinkovce tako i za cijelu Hrvatsku. Ovakvi incidenti šire mržnju i netrpeljivost i ne smiju se ignorirati.

Ovim putem izražavam žaljenje cijeloj obitelji Briški.

Uz pomoć svih nadležnih institucija poduzimaju se sve potrebne mjere i postupci kako bi se utvrdio počinitelj i mural što prije sanirao.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru RESOLUTE SUPPORT u Afganistanu. Preminuo je od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, priopćio je ministar Banožić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!