Ministar Banožić u radnom posjetu Obavještajnoj pukovniji

27.07.2022.

14:44

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ministar obrane Mario Banožić, arhivska fotografija

Ministar obrane Mario Banožić, arhivska fotografija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić bio je danas u Sinju u radnom posjetu Obavještajnoj pukovniji u vojarni 126. brigade HV gdje se uvjerio u operativne sposobnosti Bojne za obavještajnu potporu operacijama kroz prezentaciju sposobnosti Središta za besposadne zrakoplovne sustave.

Ministar obrane Mario Banožić pohvalio je profesionalizam i posvećenost pripadnika Obavještajne pukovnije istaknuvši nezamjenjivu ulogu besposadnih zrakoplovnih sustava u međuresornoj suradnji i sustavu Domovinske sigurnosti, što je u ljetnim mjesecima posebno značajno za vrijeme protupožarne sezone.


Dosad je više puta dokazana važnost, odnosno nezamjenjiva uloga besposadnih zrakoplovnih sustava Hrvatske vojske u ranom otkrivanju požara. Riječ je o sposobnosti Hrvatske vojske koja je vrlo često bila ključna u prevenciji velikih šteta izazvanih požarima i zato hvala svima koji pridonose očuvanju sigurnosti naših ljudi i njihove imovine, a posebno tijekom ovih ljetnih mjeseci, rekao je ministar obrane.


Ministar je pohvalio i angažman besposadnih zrakoplovnih sustava tijekom sanacije štete u potresima stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji.


Podsjetimo, Hrvatska vojska provela je snimanje kritične infrastrukture za nadležna tijela u svrhu izrade, preliminarne procjene nastale štete korištenjem naprednih tehnologija i vojnih sposobnosti, odnosno besposadnih zrakoplovnih sustava.


Ministar obrane poručio je da će Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske, u okviru svojih mogućnosti, biti na raspolaganju za pomoć stanovništvu i lokalnoj zajednici, priopćio je MORH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!