13:05 / 17.04.2020.

Autor: HRT

Ministar Beroš u Krapinsko – zagorskoj županiji

-

-

Foto: - / -

Na poziv župana Željka Kolara, danas je u službeni posjet Krapinsko – zagorskoj županiji stigao ministar zdravstva Vili Beroš.
Na poziv župana Željka Kolara, danas je u službeni posjet Krapinsko – zagorskoj županiji stigao ministar zdravstva Vili Beroš.

Ovom je prilikom u Krapini održan radni sastanak ministra Beroša i njegovih suradnika sa županom Željkom Kolarom, načelnikom Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelkom Ferekom – Jambrekom te ravnateljicama i ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja Krapinsko - županije. Uz ministra zdravstva Vilija Beroša, na sastanku je bila i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Beroš je rekao kako su se dotakli određenih tema koje nisu karakteristične samo za ovu županiju nego se odnose na čitavo područje RH, a to je samoizolacija.

- Određeni broj kršenja je detektiran i u ovoj županiji. Važno je da ljudi dobivaju informacija kako se ponašati u vlastitom stanu. Važno je još jednom spomenuti da onaj kojem je određena mjera samoizolacije boravi u svojoj prostoriji, da ne jede sa svojim ukućanima i što se toga tiče jasne su upute date, naglasio je ministar Beroš.

Beroš je naglasio da je popuštanje mjera logično rješenje u onim županijama koje nisu značajnije pogođene infekcijom i jako je važno razmišljati o održavanju odgovarajućeg života i u ekonomskom smislu.

- Od početka ove ugroze balansiramo između spašavanja života i zdravstvene opreznosti, a isto tako ekonomske situacije i ekonomskog života naših građana. Prema tome, nameće se kao životno rješenje da se razmišlja o decentraliziranom pristupu jer za neke županije gdje nema velikog broja oboljelih, može se ranije razmišljati o popuštanju naših mjera, dodao je Beroš.

Na pitanje kako komentira to da je Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice od 2. travnja žarište koronavirusa u Krapinsko-zagorskoj županiji, te nakon što su doznali da je virus ušao u bolnicu, većinu pacijenata su poslali doma, Capak je naglasio kako je to odluka epidemiologa u suradnji s lokalnim stožerom.

S obzirom na broj stanovnika, najviše zaraženih je u Krapinsko-zagorskoj županiji, no danas ipak dobre vijesti. U posljednja 24 sata u županiji nema novih slučajeva zaraze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!