15:46 / 08.11.2021.

Autor: V.G./HRT

Ministar Ćorić pozitivan na koronavirus

Tomislav Ćorić

Tomislav Ćorić

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

S obzirom na to da je razvio blaže simptome bolesti COVID-19, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić testirao se na prisutnost koronavirusa. Nalaz se pokazao pozitivnim.

Ministar Ćorić osjeća se dobro te će ostati u izolaciji i obavljati svoje dužnosti od kuće, slijedeći upute liječnika i epidemiologa.

Ministar se testirao i uoči planiranog puta na klimatski summit COP26 u Glasgowu, gdje će umjesto njega, ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja biti Dunja Mazzocco Drvar.

Vlada podsjeća da nijedno od cjepiva ne štiti 100% od mogućnosti zaraze, pa tako ni u slučaju cijepljenja protiv bolesti COVID-19. Cjepivo dokazano štiti od težih oblika i ishoda bolesti.

Članovi Vlade i ostali Vladini dužnosnici koji su se cijepili protiv COVID-a, uzimajući u obzir protek vremena od šest i više mjeseci od primanja druge doze, pristupit će i docjepljivanju tzv. booster dozom, slijedom preporuka HZJZ-a, kako bi se produljilo trajanje zaštite. Više članova Vlade to je već i učinilo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!