12:24 / 07.08.2020.

Autor: I.Z./HRT

Ministar Grlić Radman razgovarao s libanonskim ministrom Wehbeom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, arhiva

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Libanonski ministar izrazio je zahvalnost hrvatskom kolegi i prenio kako je libanonska Vlada usredotočena na traganje za nestalima, odnosno preživjelima.
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman održao je danas telefonski razgovor s ministrom vanjskih poslova Libanona Charbelom Wehbeom.

Ministar Grlić Radman je uime Ministarstva vanjskih i europskih poslova i u osobno ime ministru Wehbeu, libanonskom narodu, kao i obiteljima žrtava, izrazio najdublju sućut povodom tragičnog događaja, razorne eksplozije u Bejrutu, te iskazao nadu u brz oporavak svih nastradalih osoba.

Naglasio je, također, da je hrvatski narod solidaran s Libanonom i svim njegovim građanima.

Ministar je istaknuo da je Vlada RH donijela odluku o upućivanju žurne humanitarne pomoći u obliku zaštitne medicinske opreme i financijske pomoći Libanonu za potrebe zaštite ljudskih života i saniranja materijalnih šteta.

Ministar je naglasio da će se Hrvatska zauzimati za dodatne napore u ublažavanju posljedica tragedije.

Libanonski ministar izrazio je zahvalnost hrvatskom kolegi i prenio kako je libanonska Vlada usredotočena na traganje za nestalima, odnosno preživjelima. Istaknuo je da izrazito cijeni hrvatsku pomoć te iskazao i solidarnost za saniranje posljedica potresa koji je pretrpio hrvatski glavni grad Zagreb.

Vlada RH je jučer na telefonskoj sjednici donijela odluku o upućivanju medicinske opreme (jednokratnih odijela, lateks rukavica i kirurških sterilnih rukavica) vrijedne oko 20.000,00 eura, tj. oko 150,000.00 kn te financijske pomoći od 100.000,00 eura, tj. 750.000,00 kn.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!