14:43 / 19.02.2022.

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Ministar Horvat na sadašnjoj dužnosti od 2018. godine

Ministar Darko Horvat

Ministar Darko Horvat

Foto: HTV / HRT

Ministar prostornog, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, koji je uhićen zbog sumnje u zlouporabu položaja, na toj je dužnosti od 2018. godine, a prethodno je neko vrijeme bio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Horvat je trenutno prvenstveno zadužen za obnovu nakon potresa, zbog sporosti procesa obnove često je na udaru kritika javnosti, a oporba je zatražila njegovu smjenu.

U vrijeme sadašnjeg mandata već je bio ispitivan u policiji nakon što je 2020. uhićena njegova bivša pomoćnica Ana Mandac zbog sumnje na korupcijske radnje koje se povezuju s bivšom državnom tajnicom u Ministarstvu uprave Josipom Rimac.

Unutar HDZ-a obnašao je dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ-a u Međimurskoj županiji, tajnika HDZ-a za gospodarska pitanja, člana Nacionalnog predsjedništva HDZ-a i predsjednika Odbora za energetiku, rudarstvo i zaštitu.

Horvat je u svojoj karijeri bio član uprave tvrtke EnergyPlus d.o.o. iz Ludbrega te ravnatelj Uprave za energetiku i Uprave za obrt u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva direktor HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektra, Čakovec.

Horvat je rođen u Čakovcu 28. rujna 1970. a živi u Donjoj Dubravi u Međimurju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!