17:42 / 22.12.2020.

Autor: T.D./Hina

Ministar Horvat: Stvoreni preduvjeti za punu funkcionalnost Fonda za obnovu

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na sjednici Upravnog vijeća Fonda za obnovu, u utorak je usvojen Statut, Poslovnik i Pravilnik o radu Fonda čime su, kako je poručio ministar prostornog uređenja i graditeljstva Darko Horvat.
Na sjednici Upravnog vijeća Fonda za obnovu, u utorak je usvojen Statut, Poslovnik i Pravilnik o radu Fonda čime su, kako je poručio ministar prostornog uređenja i graditeljstva Darko Horvat, stvoreni svi preduvjeti za njegovu punu funkcionalnost, a što je važno za obnovu.

➡️Vanđelić o radu Fonda za obnovu: Prvo dokumentacija pa zahvati

- Usvajanjem Statuta, Poslovnika i Pravilnika stvoreni su svi preduvjeti za punu funkcionalnost Fonda za obnovu. Ovo je iznimno važan korak za predstojeći proces obnove Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, poručio je u priopćenju ministar Horvat, nakon sjednice održane u njegovu ministarstvu.

Donošenjem tih akata uređuje se naziv, sjedište, pečat i zaštitni znak Fonda, djelatnost, zastupanje i predstavljanje, unutarnje ustrojstvo, ovlasti i način odlučivanja, imovina i financijsko poslovanje, međusobna prava i obveze osnivača i Fonda, javnost rada i drugo.

U Ministarstvu ističu i kako je donesena odluka o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja Fonda i njegova zamjenika. Natječaj se objavljuje u Narodnim novinama i na internetskim stranicama Fonda, a prijave se podnose u roku od osam dana. Budući ravnatelj imenuje se na mandat od četiri godine, a od potencijalnih kandidata očekuje se najmanje 10 godina radnog iskustva, od kojih najmanje pet godina na rukovodećim položajima.

Sjednici su, uz ministra Horvata, nazočili i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, državni tajnik Ministarstva financija Zdravko Zrinušić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić, pročelnica Gradskog ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba Sanja Jerković te predstavnici Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!