17:37 / 08.05.2020.

Autor: HRT/Hina

Ministar Krstičević i načelnik Hranj upisali se u Knjige žalosti

Foto: MORH/ F. Klen

Foto: MORH/ F. Klen

Foto: - / -

Ministar Krstičević i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Hranj još su jednom istaknuli izvrsnost i profesionalnost Marka Novkovića i Luke Jagatića.
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj upisali su se u knjige žalosti koje su u MORH-u otvorene zbog tragične smrti natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luke Jagatića. U knjige su se upisali i brojni pripadnici Hrvatske vojske i djelatnici MORH-a.

● Oproštaj od poginulih pilota, istraga u tijeku
Plenković prihvatio ostavku Krstičevića 
Milanović o ministru Krstičeviću: To su jako delikatne stvari

- Dragi Marko, svojim radom, trudom, znanjem, zalaganjem i neprestanom težnjom za izvrsnošću ostavio si neizbrisiv trag u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Marko, bio si sve ono što prvo pomislimo kada si zamislimo kakav bi pilot hrvatskog ratnog zrakoplovstva trebao biti". Istaknuo je kako je Novković "bio budućnost hrvatskoga neba, onaj čije su ruke nesebično gradile i unaprjeđivale Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Tvoj odlazak veliki je gubitak no znam i siguran sam, tvoj lik i djelo ostat će zauvijek zapamćeni među tvojim kolegama i služiti kao primjer hrabrog, časnog i vrsnog hrvatskog pilota. Mirno leti nebom koje si toliko volio. Počivaj u miru, napisao je Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH istaknuo je kako je "Marko bio vrhunski pilot, čovjek koji je volio letjeti. Pred njim su bila perspektivna vremena i blistava, obećavajuća karijera. Nažalost, sve je to prekinuto u jednom trenutku". "Poštovana obitelji našeg dragog Marka, iskrena sućut zbog velikog gubitka. Najveći je gubitak za njegovu obitelj, njegovu djevojku, prijatelje i kolege iz HRZ-a. Marko, nedostajat ćeš svojim kolegama, svojim prijateljima, ali najviše svojim najbližima. Neka ti je laka hrvatska zemlja", napisao je admiral Hranj.

- Dragi Luka, bio si jedan od onih koji predstavljaju jamstvo sjajne budućnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Bio si jedan od onih mladih pilota zbog koji su se tvoji nadređeni osjećali ponosnima i zadovoljnima; bio si jedan od onih u koje smo neizmjerno vjerovali. Neizmjerno su bolni ovakvi rastanci jer reći zbogom sposobnim i perspektivnim mladim ljudima nešto je s čime se čovjek nikada ne može pomiriti. Hvala ti što si odabrao Hrvatsko ratno zrakoplovstvo za svoju drugu obitelj. Nikada te nećemo zaboraviti. Počivaj u miru, riječi su koje je napisao ministar Krstičević.

Admiral Hranj napisao je: "Luka, pored tobom je bio cijeli svijet, svijet profesionalnog vojnog pilota. Bio si pred velikim korakom, pred ostvarenjem svog cilja. Talentiran, sposoban, spreman. Nažalost, tragična nesreća prepriječila se tvome cilju. Nedostajat ćeš kolegama u HRZ-u, svojim prijateljima, ali ipak najviše svojim najbližima. Neka ti je laka hrvatska zemlja".
Foto: MORH/ F. Klen

Foto: MORH/ F. Klen

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!