01:13 / 10.03.2018.

Autor: I.M./Hina

Ministar Krstičević posjetio Hrvatsko vojno učilište

-

-

Foto: - / -

Obrazovanje pripadnika HV-a, prijenos iskustava iz Domovinskog rata i jačanje domoljublja od velike su važnosti za profesionalni razvoj hrvatskog vojnika, rekao je ministar Krstičević
Nakon sastanka Kriznog stožera Civilne zaštite Karlovačke županije, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov posjetili su  Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman", gdje je ministar Krstičević djelatnicima tog učilišta održao prezentaciju pod nazivom "Prioriteti HVU-a za 2018. godinu.

Obrazovanje pripadnika Hrvatske vojske, prijenos iskustava iz Domovinskog rata i jačanje domoljublja i pripadnosti pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci od velike su važnosti za profesionalni razvoj hrvatskog vojnika, rekao je ministar Krstičević i poručio da je Hrvatsko vojno učilište na pravom putu izrastanja u visokoškolsku ustanovu te da treba nastaviti u tom smjeru.

Dodao je da će na jesen biti upisana prva generacija kadeta na studiju vojnog pomorstva, koji se organizira u suradnji sa Sveučilištem u Splitu. Bitno je i predstojeće osnivanje diplomskih studija kako bismo mogli nastaviti na višoj razini razvijati vojnu misao. Pred vama je još jedan veliki izazov, a to je transformacija HVU-a u samostalnu sveučilišnu instituciju kako bismo u budućnosti imali hrvatsko sveučilište za obranu i nacionalnu sigurnost, rekao je Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Mirko Šundov ocijenio je da je Hrvatsko vojno učilište izraslo u respektabilnu obrazovnu ustanovu koja može stati uz bok najboljim institucijama takve vrste, a istaknuo je i njegovu važnost u kontekstu domovinske sigurnosti. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!