21:23 / 25.04.2018.

Autor: M.M./Hina

Ministar Krstičević u Udbini u povodu zajedničke vježbe MORH-a i MUP-a

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Riječ je o zajedničkoj vježbi MUP-a i MORH-a koja se provodi na poligonu Vojarne "Josip Jović" u Udbini od 16. do 27. travnja.
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je pripadnike Satnije za posebne prilike osiguranja Pukovnije Vojne policije i Uprave za posebne poslove sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) koji su na uvježbavanju u Vojarni "Josip Jović" u Udbini. Tom je prigodom istaknuo da su takve zajedničke vježbe primjer suradnje, sinergije i partnerstva za sigurnost.

Riječ je o zajedničkoj vježbi MUP-a i MORH-a koja se provodi na poligonu Vojarne "Josip Jović" u Udbini od 16. do 27. travnja i na kojoj sudjeluju pripadnici Satnije za posebne oblike osiguranja, Satnije specijalne Vojne policije, Uprave za poslove posebne sigurnosti i Antiterorističke jedinica Lučko. Sudionici su podijeljeni u dva tima od kojih svaki prolazi petodnevnu obuku.

U sklopu dnevne i noćne obuke vježbaju gađanje te simuliraju situacije koje se mogu dogoditi tijekom osiguranja štićene osobe. Cilj je povezati procedure Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova u zadaćama osiguranja štićenih osoba, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Ministar Krstičević  pohvalio je sve sudionike te istaknuo važnost suradnje i zajedničkog rada pripadnika dvaju ministarstava na ujednačavanju tehnika i procedura radi unaprjeđenja sustava domovinske sigurnosti.
Sve što sam danas vidio čini me ponosnim. Čestitam vam na vrhunski odrađenoj vježbi te profesionalnom i odgovornom ponašanju, rekao je ministar obrane.

Također je istaknuo koliko je važna uloga koju će ti elitni timovi imati 2020. godine, kada će Hrvatska predsjedati Europskom unijom i kad se očekuje da će je posjetiti mnogobrojna visoka strana izaslanstva.

Zapovjednik vježbe natporučnik Tomislav Katalenić izrazio je zadovoljstvo kako je ona provedena. Istaknuo je da je suradnja vrlo dobra, a individualna obučenost svakog sudionika na visokoj razini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!