16:08 / 21.07.2020.

Autor: M.M./Hina

Ministar Malenica pozitivan na koronavirus

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar uprave Ivan Malenica pozitivan je na koronavirus, osjeća se dobro i u samoizolaciji je.
Ministar uprave Ivan Malenica pozitivan je na koronavirus, osjeća se dobro i u samoizolaciji je, izvijestilo je Ministarstvo uprave.

-
Koronavirus - najnoviji podaci    

Ministar uprave Ivan Malenica obavio je danas testiranje na COVID-19/Sars-CoV-2. Rezultati testa pokazali su da je pozitivan na koronavirus, stoji u priopćenju Ministarstva. Ministar je jučer osjetio simptome bolesti te se odlučio testirati. Dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom.U priopćenju se navodi da će Malenica svoje obaveze nastaviti obavljati u samoizolaciji, a s članovima Vlade posljednji put je kontaktirao u četvrtak. Samoizolacija određena je i ministrovu osobnom vozaču, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministra u posljednjih 48 sati. Među njima nisu djelatnici Ministarstva uprave, stoji u priopćenju.

Premijer Andrej Plenković komentiravši pozitivan nalaz ministra Malenice, rekao je da će sve biti prema planu u četvrtak. Rekao je da se s Malenicom čuo, da ima male simptome i da čekaju da se oporavi. Na pitanje postoji li opasnost za druge ministre, premijer je rekao da su se raspitali epidemiološki, te da to neće utjecati na izglasavanje u četvrtak.

- On će biti izglasan kad i drugi, samo nisam siguran može li prisegnuti ako fizički nije tu, ali to će on učiniti naknadno, nije to ništa nerješivo, rekao je Plenković.Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je da kandidat za ministra pravosuđa i uprave Ivan Malenica neće moći položiti prisegu dok se ne steknu zdravstveni uvjeti, a mijenjat će ga državni tajnik kojeg će izabrati vlada. U četvrtak kad budemo raspravljali o programu vlade i ministrima on neće biti nazočan. S obzirom da je on kandidat za ministra pravosuđa i uprave glasovati ćemo o njemu ali će njegov mandat u punom smislu riječi početi teći onog trenutka kada položi prisegu, rekao je Bačić nakon sjednice saborskog kluba HDZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!