11:17 / 04.06.2018.

Autor: S.M./Hina

Ministar Marić i župan Anušić potpisali ugovore o dodjeli nekretnina

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar državne imovine Goran Marić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić su potpisali ugovore o dodjeli dviju nekretnina na korištenje toj županiji.
Ministar državne imovine Goran Marić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić su u nazočnosti hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović potpisali ugovore o dodjeli dviju nekretnina na korištenje toj županiji.

Župan Anušić kazao je kako će potpisivanje ugovora Županiji omogućiti da te nekretnine, koje već koristi za svoje potrebe, obnovi na isti način na koji to mogu uraditi i vlasnici i tako nastavi obnovu niza secesijskih zgrada u Europskoj aveniji i u Kapucinskoj ulici u Osijeku, gdje se one nalaze. 

Županija će tako putem EU fondova obnavljati obje zgrade devastirane vremenom i nikada ozbilnije obnavljane, rekao je i napomenuo da su one zaštićeni spomenici kulture i moraju se obnavljati po posebnim pravilnicima. Tako ćemo se uključiti u projekt grada Osijeka koji se odnosi na obnovu secesijskih zgrada u gradskom središtu, dodao je Anušić.

Ministar Marić je kazao kako je najveći dio posla tog Ministarstva vezan za aktivaciju zapuštene državne imovine, a gotovo najviše takve imovine je u Slavoniji. Novim zakonom o upravljanju državnom imovinom veći dio te imovine će se aktivirati, naša je misija i politika da imovina treba služiti onima koji žive uz nju,  poručio je Marić. Dodao je kako je u Ministarstvu donedavno samo jedna osoba bila zadužena za rješavanje velikog broja takvih predmeta, a sada je formiran cijeli odjel i pojačavaju se aktivnosti, kojima su prioritet predmeti jedinica lokalne samouprave.

Na upit o kritikama koje je Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću posljednjih dana upućivala predsjednica Grabar-Kitarović te osjeća li se prozvanim, Marić je kazao kako o tome uopće ne razmišlja, niti se osjeća prozvanim, jer svoj posao obavlja odgovorno, savjesno i maksimalno angažirano. S manjim brojem djelatnika nije učinjen veći posao ni u jednom segmentu u državi. Koncentriran sam na aktiviranje zapuštene imovine jer i najmanja aktivacija donosi toliko plodova Hrvatskoj. Sam podatak da smo u proteklih godinu dana donijeli 2300 odluka i potpisali 880 ugovora, govori o radu ovoga Ministarstva, istaknuo je ministar Marić.


Četvrti i posljednji dan privremenog ureda predsjednice Republike u Osijeku

Četvrti i posljednji dan rada svog Privremenog ureda u Osječko-baranjskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović nastavila je u Beketincima, gdje je posjetila obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivana Gašića, najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj, a završila je u Đakovu, gdje je posjetila tvrtku Ancona grupa i vojarnu 3. gardijske brigade Kune.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!