14:54 / 01.05.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Ministar Medved čestitao 26. obljetnicu Bljeska

Tomo Medved

Tomo Medved

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je u subotu 26. obljetnicu operacije Bljesak, pozvavši da se u sjećanje na veličanstvenu pobjedu i u znak vječne zahvalnosti svim žrtvama Domovinskog rata, istaknu hrvatske zastave na domovima. 

- U našim srcima i danas živi osjećaj ponosa na najslavnije dane naše povijesti. Stoga, istaknimo naše zastave na svojim domovima - u sjećanje na veličanstvenu pobjedu i u znak vječne zahvalnosti svim žrtvama Domovinskog rata, stoji u Medvedovoj čestitki.

Članovima obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, hrvatskim braniteljima, dragim prijateljima, ministar je čestitao 26. obljetnicu Bljeska, pobjedničke vojno-redarstvene operacije u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije oslobodile okupirani teritorij zapadne Slavonije i omogućili povratak prognanika, kao i ostvarenje stoljetnoga sna hrvatskog naroda o slobodnoj domovini.

- Slaveći pobjedu koju smo ostvarili u zajedništvu pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, sjećamo se svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja. Njihova žrtva zauvijek je ugrađena u temelje hrvatske države i sjećanje hrvatskog naroda, a njihovo domoljublje trajni nam je uzor i poticaj. S posebnom zahvalnošću, u molitvama smo s njihovim obiteljima, ističe potpredsjednik Vlade.

Zahvalio je svim sudionicima VRO Bljesak.

- Vi ste temelj naše slobode i neovisnosti te najbolji primjer novim generacijama kako se voli domovina. Budimo ponosni i očuvajmo zajedništvo koje nas je dovelo do pobjede kako bismo i nadalje doprinosili boljitku naše domovine, poručio je Medved. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!