Ministar Medved odao počast Damiru Tomljanoviću - Gavranu

16.02.2022.

16:30

Autor: HRT/D.S.

Odavanje počasti Damiru Tomljanoviću - Gavranu

Odavanje počasti Damiru Tomljanoviću - Gavranu

Foto: - / Ministarstvo hrvatskih branitelja

Povodom 28. godišnjice pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved odao mu je počast na njegovom grobu u Krivom Putu kod Senja. 

- Postoje ratnici, postoje junaci Domovinskog rata kroz koje oslikavamo karakter hrvatskog branitelja. Takav je bio Damir Tomljanović – Gavran, koji nas je napustio nas prije 28 godina, čovjek koji je u sebi posjedovao liderstvo, ali i ljubav, snagu i autoritet, kazao je ministar Tomo Medved, prisjetivši kako je s Gavranom bio od prvih dana obrane domovine 1990. sve do njegove smrti. 


- Dužni smo čuvati sjećanje na našeg Gavrana i na sve naše junake Domovinskog rata. I danas nam je Gavran inspiracija i usmjerenje, i kada donosimo teške odluke u Vladi uvijek smo vođeni upravo onim vrijednostima s kojima je Gavran živio, istaknuo je Medved.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!