Ministar Paladina preuzeo funkcije razriješenog Horvata

17.03.2022.

16:39

Autor: T.D./HRT/Hina

Ivan Paladina

Ivan Paladina

Foto: Davorin Visnjic / Pixsell

Vlada je u četvrtak novog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladinu imenovala na čelo više tijela koje je, po ministarskom položaju, donedavno vodio razriješeni Darko Horvat.

Banski dvori priopćili su da je Vlada, temeljem razrješenja Horvata i imenovanja Paladine, na zatvorenom dijelu sjednice izglasala više odluka koje se tiču kadrovskih pitanja.

Tako je Paladina imenovan predsjednikom Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju kojem je donedavno na čelu, po ministarskom položaju, bio razriješeni Horvat.

Novi ministar imenovan je i predsjednikom Upravnog vijeća Fonda za obnovu Grada Zagreba te Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Postao je i zamjenikom u Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Paladina je, također umjesto Horvata, imenovan i predsjednikom Upravnog vijeća Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, i to za poslove graditeljstva.

Došao je i na čelo Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Vlada je izmijenila odluku o imenovanju članova svojih stalnih radnih tijela, pa je Paladina imenovan novim članom Koordinacije za gospodarstvo.

Izmijenjena je i Odluka o osnivanju Savjeta za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC vezano uz mogući otkup dionica koje ta mađarska naftna kompanija drži u Ini, pa je Paladina imenovan novim članom toga Savjeta.

Umjesto Horvata, imenovan je i članom Skupštine društva Državne nekretnine koji predstavlja RH, novim članom Međuresorne radne skupine za Europski semestar, a temeljem izmjene Odluke o koordinaciji aktivnosti unutar okvira za gospodarsko upravljanje Europske unije.

Paladina je kao ministar i predsjednik Stručnog savjeta za obnovu.

Sanda Šimić Petrinjak imenovana je glavnom tajnicom MUP-a, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju na kojem je bila jedina kandidatkinja, na razdoblje od četiri godine.

Zbog isteka mandata, razriješen je dosadašnji ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucian Vukelić, te je ponovno imenovan ravnateljem toga Zavoda, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Mario Jurišić razriješen je dužnosti člana Nadzornog odbora Hrvatske agencije za osiguranje depozita, jer je postao zaposlenik kreditne institucije.

Izmjenom Odluke o imenovanju članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije, u mandatnom razdoblju 2020.-2025., razriješen je dio dosadašnjih članova i zamjenika članova te imenovan novi, kao predstavnika lokalnih i područnih (regionalnih) vlasti izabranih na lokalnim izborima.

Tako se razrješuju dosadašnji članovi Valter Drandić, Vojko Obersnel, Goran Pauk, Jelena Pavičić Vukičević te zamjenici članova Igor Andrović, Martin Baričević, Antonija Jozić i Matija Posavec.

Novim članovima imenovani su Igor Andrović, Valter Drandić, Joško Klisović i Marko Vešligaj, a zamjenicima članova Martina Furdek Hajdin, Ivica Kovačević, Ana Kučić i Marina Medarić.

Anamarija Silić Bralić imenovana je povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Trilja, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!