12:57 / 12.11.2018.

Autor: M.M./HRT

Ministar Pavić s ukrajinskim ministrom o suradnji na tržištu rada

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U posjet Hrvatskoj stigao je ukrajinski ministar socijalne politike Andriy Reva. S ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem razgovarao je o boljoj suradnji na tržištu rada te iskustvima u provođenju mirovinske reforme.
U posjet Hrvatskoj stigao je ukrajinski ministar socijalne politike Andriy Reva.

S ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem razgovarao je o boljoj suradnji na tržištu rada te iskustvima u provođenju mirovinske reforme.

U Hrvatskoj je putem kvota zaposleno tisuću ukrajinskih radnika, a obje se strane nadaju da bi boljom suradnjom taj broj mogao biti i veći.

"Ja se nadam da ćemo vrlo skoro zgotoviti sporazume, a ministar Reva mi je ukazao da su oni priveli kraju sporazume s Njemačkom, prema tome iskustva ima i sa ostalim dražavama EU-a i na tom iskustvu ćemo vrlo brzo usuglasiti sporazume i uputiti ih u proceduru", rekao je ministar Pavić.

"Na primjer, u Poljskoj radi dva milijuna Ukrajinaca, ali službeno ih je milijun, dok ih samo 300.000 uplaćuje u mirovinski sustav. Takvom praksom na gubitku su svi", rekao je ukrajniski ministar Reva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!