15:42 / 27.11.2020.

Autor: M.Š./Hina

Ministar potvrdio: Priprema se financijska nagrada "za prvu crtu borbe protiv korone"

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u petak da će zdravstveni djelatnici koji su 'na prvoj crti borbe protiv koronavirusa' biti uskoro financijski nagrađeni.
Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u petak kako će zdravstveni djelatnici koji su 'na prvoj crti borbe protiv koronavirusa' biti uskoro financijski nagrađeni te da je u pripremi tekst uredbe o tome.

Zdravstveni djelatnici su naša prva crta borbe protiv koronavirusa. Svjesni smo njihove važnosti i iznimno cijenimo njihov mukotrpan rad tijekom epidemije. Aktivno promišljamo o nagrađivanju i vjerujemo da ćemo im se uskoro moći zahvaliti konkretnom gestom u vidu financijsku potpore, izjavio je Vili Beroš za Hinu.

Ministar zdravstva izjavio je prije za N1 kako je zaraženih koronavirusom među zdravstvenim djelatnicima trenutačno 1160 aktivnih slučajeva, a 1121 djelatnik je u samoizolaciji.

Koronavirus je preboljelo 5595 zdravstvenih djelatnika. 

- Pitanje je još koliko ćemo morati svi skupa vrijedno raditi. Stoga je došlo vrijeme da razmislimo o nagrađivanju zdravstvenih radnika. Već se definiraju neke izmjene kako bi se zdravstveni radnici nagradili već na plaći za 12. mjesec, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!