Ministar Beroš obišao radove obnove u KB Merkur; ispričao se zbog buke

09.12.2022.

13:29

Autor: HRT

Ministar zdravstva Vili Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš

Foto: HTV / HRT

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je radove obnove u potresu oštećene Kliničke bolnice Merkur. Tim povodom ministar je održao konferenciju za novinare.

U uvodnom dijelu je zahvalio domaćinu i ravnateljstvu KB Merkur na gostoprimstvu i na tome da pokažu koliko su daleko otišli s obnovom koja je iznimno kompleksna.

- Sa zdravstvenog aspekta je bilo je bitno omogućiti normalno funkcioniranje ostalih službi u bolnici. Život ide dalje, nismo mogli zatvoriti naše aktivnosti da bi započeli s obnovom. To je ekstreman izazov, rekao je.

Ispričao se svim bolesnicima koji je liječe u blizini objekta koji se obnavlja jer zvukovi radova ne doprinose mirnoj situaciji, ali nema druge. Izmještene su one djelatnosti koje su mogli. Pazi se da se poštuju sve mjere sigurnosti.

- KB Merkur i njeni djelatnici su prvi krenuli u ovako velike infrastrukturne zahvate, slijede ih i neke druge zdravstvene ustanove, dodao je.

Rekao je i da će na tjednoj bazi obilaziti bolnice koje se obnavljaju. Iz EU fonda solidarnosti su dobili određena sredstva, rekao je Beroš dodajući da će dobrom organizacijom uspjeti ostvariti cilj.

Vjeruje da će se i ovaj izazov shvatiti kao prilika za unapređenje zdravstvenog sustava.

Ravnatelj KB Merkur Mario Starešinić se prvenstveno zahvalio Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću koji je osigurao sredstva za obnovu bolnice.

- Ovim projektom je obuhvaćeno oko 2/3 ukupne površine KB-a Merkur. Sama obnova ide u dvije faze: prva faza će biti gotova do 31.10.2023., ona obuhvaća 2/3 kvadrature koja ide u obnovu i ona je najzahtjevnija, objasnio je.

Zahvat je velik, rekao je dodajući kako je mnogo odjela moralo biti izmješteno i trudili su se da pacijenti budu što manje oštećeni i da im se pruži adekvatna zdravstvena skrb. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!