15:02 / 24.02.2018.

Autor: D.M./HRT

Ministarstvo branitelja: Vučić donio podatke o već nađenim osobama

-

-

Foto: - / -

Podaci se odnose na slučajeve osoba koje su već pronađene, a koji su vrlo slični podacima osoba za kojima se još traga, objavilo je Ministarstvo branitelja.
Jučer su se u Zagrebu sastali predsjednik Povjerenstva Vlade RH za zatočene i nestale osobe, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić, i predsjednik Komisije Vlade Republike Srbije za nestale osobe, Veljko Odalović. Rapravljali su o otvorenim pitanjima i zahtjevima obiju strana, analizirali odnose tijela mjerodavnih za traženje nestalih osoba te su dogovorene buduće aktivnosti.

Analizirajući informacije o slučajevima nestalih osoba dostavljene tijeokm službenog posjeta predsjednika Republike Srbije Republici Hrvatskoj, ocijenjeno je kako su dostavljene u dobroj namjeri, no provjerom je utvrđeno kako se odnose na slučajeve osoba koje su već pronađene, a čiji su osobni podaci vrlo slični podacima osoba za kojima Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga, objavilo je Ministarstvo branitelja.Radi unaprjeđenja međusobnih odnosa u području traženja nestalih osoba, razmatran je postojeći pravni okvir koji datira iz 1995., odnosno 1996., te je usuglašeno stajalište o potrebi donošenja novoga akta prilagođenoga sadašnjem vremenskom i sadržajnom kontekstu. Također, obje su strane dale potporu projektu 'Baza podataka aktivnih slučajeva nestalih osoba' te raspravljale o potrebi i mogućnosti novog izdanja „Knjige osoba nestalih na području RH', kao korisnim instrumentima u traženju nestalih osoba. Dogovoreno je da se idući sastanak održi u Zagrebu do kraja travnja ove godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!