17:10 / 12.07.2018.

Autor: HRT

Ministarstvo: Opoziv smrznutog povrća

Još jedno povlačenje smrznutog povrća

Još jedno povlačenje smrznutog povrća

Foto: - / -

Posebno su izloženi oboljenju stariji ljudi, trudnice, novorođenčad i odrasle osobe slabijeg imuniteta.
Povlači se Chira Francuski mix koji na tržište stavlja Lidl

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je potrošače o povlačenju proizvoda Chira Francuski mix mađarskog proizvođača Pentafrost, koji na tržište stavlja Lidl, zbog postojanja sumnje o mogućem mikrobiološkom odstupanju vezano za bakteriju Listeria monocytogenes.

Radi se o proizvodu s rokovima trajanja i LOT brojevima: do 07.10.2018; LOT L6 280, do 15.10.2018; LOT L6 288, do 31.08.2018; LOT L6 243, do 26.11.2018; LOT L6 330, do 28.11.2018; LOT L6 332, do 25.11.2018; LOT L6 329, do 12.12.2018, LOT L6 346.

Opoziv smrznutog povrća 'TojeTo', te mexico mix povrća i kukuruza šećerca proizvođača Greenyard Frozen Hungary Kft

Navedeni proizvodi povlače se radi mjera predostrožnosti zbog obavijesti mađarskog proizvođača Pentafrost, radi postojanja sumnje o mogućem mikrobiološkom odstupanju vezano za bakteriju Listeria monocytogenes, u skladu s člankom 14. Uredbe (EZ) br. 178/2002 Europskog Parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Još jedno povlačenje smrznutog povrća

Bakterija Listeria monocytogenes je patogeni mikroorganizam koji se prenosi hranom. Posebno su izloženi oboljenju stariji ljudi, trudnice, novorođenčad i odrasle osobe slabijeg imuniteta. Može se naći u hrani koja nije termički obrađena ili koja je kontaminirana iz okoliša. Preporuča se hranu dobro termički obraditi ili oprati prije konzumacije.

Obavijesti o povlačenju i opozivu proizvoda subjekata u poslovanju s hranom Lidl Hrvatska d.o.o., Bani 75, Zagreb, Ministarstvo poljoprivrede je zaprimilo putem HR RASFF sustava.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenim stranicama Lidla: https://www.lidl.hr/hr/Obavijest-kupcima-6823.htm.

Povlači se mađarsko smrznuto povrće Plodine Frizo

Ministarstvo poljoprivrede danas je obavijestilo potrošače o povlačenju i opozivu sedam proizvoda smrznutog povrća mađarskog proizvođača Greenyard Frozen Hungary Kft. koje na tržište stavlja Plodine Frizo: grašak-mrkva, povrće za francusku salatu, carska mješavina, špinat, mahuna žuta, mahuna zelena i grašak, sve od 400 grama, radi mjera predostrožnosti zbog postojanja sumnje o mogućem mikrobiološkom odstupanju vezano za bakteriju Listeria monocytogenes.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenim stranicama Plodina: http://www.plodine.hr/usluge-za-vas/obavijest-za-kupce/  
S tržišta se povlači i meksički mix i povrće za juhu minestrone

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je potrošače i o povlačenju i opozivu smrznutog povrća koje na tržište stavlja Stanić d.o.o., a riječ je o Meksičkom mixu od 2,5 kilograma i Povrću za juhu minestrone (10 vrsta povrća), neovisno o roku trajanja i LOT-u, mađarskog proizvođača Greenyard Frozen Hungary Kft.

Detaljne podatke o proizvodima i povratu mogu se dobiti na broj telefona 01/2418-888 ili e-mailom na: stanic@stanic.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!