Ministarstvo: OŠ Jelkovec nas je izvijestila o slučaju vršnjačkog nasilja

28.10.2022.

18:24

Autor: T.V./HRT/Hina

Vršnjačko nasilje

Vršnjačko nasilje

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Ministarstvo znanosti i obrazovanja potvrdilo je u petak da je OŠ Jelkovec, gdje su roditelji jednog razreda odlučili da neće slati djecu u školu nakon što je jedan od učenika u školskom WC-u napao drugo dijete, o tom događaju obavijestila nadležna tijela.

Mediji su objavili informaciju da učenici jednog razreda zagrebačke osnovne škole već dva dana ne odlaze na nastavu jer su tako odlučili njihovi roditelji nakon incidenta koji se dogodio u srijedu, kada je dječak napao kolegu iz razreda na podu školskog WC-a. Nakon što je jedan od učenika to vidio, otrčao je učiteljici, koja se od straha zajedno s ostalim učenicima - zaključala u učionicu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja potvrdilo je Hini da se radi o OŠ Jelkovec te istaknulo da je o događaju škola obavijestila Ministarstvo, Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, školsku medicinu i policiju.

- Škola je izvijestila Ministarstvo o svemu što je do sada poduzela i što poduzima vezano uz navedenu problematiku. Stručna služba škole obavila je razgovor s učenikom, roditeljem te je kontaktirala Centar za socijalnu skrb, stoji u odgovoru.

Učenik koji je izazvao događaj školuje se po redovitom programu uz prilagodbu sadržaja i individualizirane postupke te ima potporu pomoćnika u nastavi. Prema navodima škole, s učenikom kontinuirano radi stručna služba škole, navode iz Ministarstva.

Ravnateljica: Imamo nekoliko opcija za rješenje situacije i idemo prema rješenju

Ravnateljica OŠ Jelkovec Ljiljana Lepan Babić rekla je da je škola poduzela sve korake kako bi svi učenici mogli ostvariti svoje pravo na obrazovanje.

- Imamo nekoliko opcija za rješenje situacije i pokušavamo to odraditi u suradnji s roditeljima i idemo prema rješenju. Roditelji traže sigurno okruženje, mi radimo na tome, kazala je. S djetetom koje je napalo drugo dijete bilo je nezgodnih situacija, ali nikada, ističe, do ove mjere. Treba pomoći i tom djetetu, ali treba pomoći i ostaloj djeci, poručila je Lepan Babić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!