18:54 / 09.05.2019.

Autor: E.L.S./Hina

Ministarstvo osiguralo stanove za obitelji djece koja se liječe na riječkom KBC-u

Nel Pavletic/PIXSELL

Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jedan stan je u riječkoj četvrti Mlaka i površine je 42 četvorna metra, a drugi na Krnjevu i ima 28 četvornih metara.
Ministarstvo državne imovine potpisalo je u Rijeci ugovor s Kliničkim bolničkim centrom (KBC) Rijeka o ustupanju na korištenju dvaju stanova u Rijeci, za potrebe privremenog boravka obitelji najmlađih pacijenata KBC-a tijekom liječenja u Klinici za pedijatriju.

Ugovor su potpisali ministar državne imovine Goran Marić i ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac, a na svečanosti je bio i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

- Jedan stan je u riječkoj četvrti Mlaka i površine je 42 četvorna metra, a drugi na Krnjevu i ima 28 četvornih metara. U pristojnom su stanju i u sljedećih 15 do 30 dana bi se trebali osposobiti za prihvat obitelji - istaknuo je ravnatelj Štimac.

- Za uređenje će se utrošiti oko 300.000 kuna, što će pokriti KBC, a pomoći će i Vlada - najavio je ministar Butković, te Grad Rijeka, prema najavi zamjenika gradonačelnika Nikole Ivaniša iznijetoj nakon svečanosti.

Godišnje se u Klinici za pedijatriju liječi 5000 djece, od kojih na odjelu za hematologiju i onkologiju oko 700, a 40 posto njih nisu iz Rijeke, nego udaljenijih dijelova županije ili iz drugih županija.

Ministar Marić je naglasio da je vrijedno sudjelovati u ovakvim zadaćama jer su 'djeca i zdravlje najveće bogatstvo'.

- Institucionalna Hrvatska pokazuje da prati potrebe života i reagira na njih - dodao je.

- Za rješavanje kadrovskih potreba za liječnike i specijaliste Grad Rijeka je dao deset stanova i u budućnosti smo spremni surađivati na osiguranju što boljih uvjeta za obitelji djece na liječenju - dodao je Ivaniš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!