12:54 / 31.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Ministarstvo poziva hrvatske branitelje da podnesu zahtjev za jednokratnu pomoć

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo hrvatskih branitelja dodijelit će jednokratnu novčanu pomoć hrvatskim braniteljima i članovima obitelji smrtno stradalih, nestalih i umrlih branitelja iz Domovinskog rata, čiji su stambeni objekti oštećeni u potresu.
Ministarstvo hrvatskih branitelja dodijelit će jednokratnu novčanu pomoć hrvatskim braniteljima i članovima obitelji smrtno stradalih, nestalih i umrlih branitelja iz Domovinskog rata, čiji su stambeni objekti oštećeni u potresu u Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

➡️ 
Potresi - najnovije informacije
➡️ HRT uplatio donaciju za pomoć stradalima u potresu i pokrenuo svoju humanitarnu akciju UZ NAS NISTE SAMI

Hrvatske branitelje, članove obitelji smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji su vlasnici stambenih objekata oštećenih u potresu na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, Ministarstvo je pozvalo na podnošenje zahtjeva za dodjelom izvanredne jednokratne novčane pomoći, objavljeno je na službenim internetskim stranicama Ministarstva.

Zahtjev treba sadržavati: podatke o podnositelju zahtjeva i članovima kućanstva (ime i prezime, OIB, adresa stanovanja i broj telefona), podatke o pretrpljenoj materijalnoj šteti na imovini (opisati radi li se o stambenom ili gospodarskom objektu i kakva su oštećenja) te dostaviti dokaz o nastaloj šteti (npr. fotodokumentacija i dr.) te presliku tekućeg ili zaštićenog računa.

Zahtjev se podnosi Ministarstvu hrvatskih branitelja na e-mail: ministarstvo@branitelji.hr ili poštom na adresu Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb.

Sve informacije o podnošenju zahtjeva mogu se dobiti u Ministarstvu na telefone: 01/2308-897, 01/2308-834, 01/2308-916 ili na mobitel: 098/983-5188 (Područni odjel Sisak).

Ministarstvo ujedno podsjeća na mogućnost podnošenja zamolbe Zakladi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji koja može dodijeliti financijsku pomoć zbog elementarne nepogode.

Zamolbe se podnose na adresu Zagreb, Park Stara Trešnjevka 4 na propisanim obrascima dostupnim na mrežnoj stranici Zaklade i u područnim odjelima Ministarstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!