20:46 / 30.03.2022.

Autor: V.G./Hina/HRT

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo ozljeđivanje splitskog zatvorenika

Zatvor Bilice

Zatvor Bilice

Foto: Miranda Cikotic / PIXSELL

Ministarstvo pravosuđa u srijedu je potvrdilo da je u splitskom zatvoru došlo do ozlijeđivanja istražnog zatvorenika, navodeći da nije riječ o pokušaju samoubojstva već o porezotini koja nije zahtijevala složenu medicinsku obradu

Ozljeda je nanesena jednokratnom britvicom koja je na popisu dopuštenih stvari osobama kojima je oduzeta sloboda, ističu u ministarstvu.

Dodaju da rezultati medicinskog pregleda i stručne prosudbe liječnika ne ukazuju da je riječ o pokušaju samoubojstva, već o porezotini koja ne zahtijeva kiruršku i/ili drugu složeniju medicinsku obradu.

Pozivajući se na neslužbene izvore mediji su ranije izvijestili da se u splitskom zatvoru pokušao ubiti 37-godišnjak pritvoren zbog otmice, silovanja i ozljeđivanja bivše djevojke (25).

Pritvorenik se navodno zarezao žiletom po vratu neposredno nakon što je u utorak stigao na Bilice, nakon čega je hospitaliziran.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!