Ministarstvo rada upozorilo na lažni mail o ostvarivanju prava na pomoć u stanovanju

16.02.2023.

21:20

Autor: Hina/HRT

Izgradnja stanova

Izgradnja stanova

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u četvrtak su upozorili na lažni mail o ostvarivanju prava na pomoć u stanovanju.

- U četvrtak, 16. veljače 2023. na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena je lažna poruka naslova 'Potvrda o prihvaćanju automatskog zahtjeva za pomoć u stanovanju' u potpisu koje se navodi Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. U poruci se navodi odobrenje 'zahtjeva za pomoć u stanovanju za 2023. godinu', izvijestili su iz Ministarstva.

Primatelje navedene poruke upozorili su da se radi o lažnoj poruci i da ju ne otvaraju niti da koriste poveznice unutar poruke.

- Pravo koje se u poruci navodi ne postoji u hrvatskom sustavu socijalne skrbi i radi se o prijevari. Savjetujemo da poruku obrišete i da na nju ne odgovarate, stoji u upozorenju iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!