20:19 / 08.06.2018.

Autor: S.M./Hina

Ministarstvo: s pulske ribarnice povlače se svježe dagnje pakirane 4. lipnja

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uzorkovanjem hrane na tržištu (dagnje) utvrđena je prisutnost Escherichiae coli iznad dopuštene granice.
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu svježih dagnji u rinfuzi od 4. lipnja zbog Escherichiae coli iznad dopuštene granice koje je na tržište stavio pulski Obrt za ribolov i podvodne dijelatnosti.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda: Svježe dagnje, datum pakiranja 04.06.2018., LOT 100083,  roka trajanja: dok su živi, proizvođača R.A.K., vl. Aldo Kočevar, Obrt za ribolov i podvodne dijelatnosti, Kandlerova ulica 32, 52100 Pula koji posluje u otpremnom centru OB 1510, Medulinski zaljev, stavljene na tržište putem ribarnice registracijskog broja R-7573 istog subjekta u poslovanju s hranom.

Službenim uzorkovanjem hrane na tržištu (dagnje) utvrđena je prisutnost Escherichiae coli iznad dopuštene granice.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 2073/2005 Europskog parlamenta i Vijeća o mikrobiološkim kriterijima za prehrambene proizvode.

Subjekt u poslovanju s hranom samoinicijativno je izvršio povlačenje s tržišta predmetnih dagnji putem obavijesti na maloprodajnom mjestu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!