Ministarstvo turizma i sporta subvencionira školovanje 151 sportaša

06.12.2022.

10:27

Autor: M.M./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nakon provedenog javnog natječaja donijela je Odluku o dodjeli subvencija školarina osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima za 2022. godinu.

Ovom odlukom obuhvaćeno je sufinanciranje školovanja 151 vrhunskog sportaša u iznosu od 1.797.131,79 kuna.

- Od 2020. godine Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je ukupno 425 subvencija za školovanje sportaša u ukupnom iznosu od 4,5 milijuna kuna. Poticanje dual-karijere sportaša jedna je od naših važnih zadaća te smo iznimno zadovoljni brojem sportaša koji se svake godine prijavljuju na naš natječaj. Sportaši su nakon karijere suočeni s mnogim novim izazovima od kojih je jedan i prilagođavanje drukčijem načinu života te je ovo jedan od načina kojim hrvatskim sportašima pomažemo u lakšem usklađivanju sportske karijere i obrazovanja, rekla je ministrica Brnjac.

Među sportašima kojima će se u akademskoj godini 2022./23. subvencionirati školovanje nalazi se i veliki broj osvajača odličja s olimpijskih i paraolimpijskih medalja te europskih i svjetskih prvenstava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!